БОЛНИ СИМПТОМ КОЈИ СЕ ЈАВЉА ПОСЛЕ КОРОНЕ: Појави се на рукама и може да траје месецима (ФОТО)

новости онлине

10. 08. 2022. у 16:22

УГЛЕДНИ британски епидемиолог показао како изгледа болни симптом који се јавља после короне и може да траје месецима.

БОЛНИ СИМПТОМ КОЈИ СЕ ЈАВЉА ПОСЛЕ КОРОНЕ: Појави се на рукама и може да траје месецима (ФОТО)

Фото Д. Миловановић

Омикрон сој корона вируса хара Србијом и већ дуго на дневном нивоу бележимо четвороцифрен број заражених. Иако су бројке огромне, неки стручњаци упозоравају да су заправо много веће, те да имамо између 20.000 и 30.000 новозаражених дневно.

Угледни британски епидемиолог проф. Тим Спектор сада је упозорио на "болни" симптом који се јавља након короне, и који га мучи већ недељама након инфекције.

Он је на Твитеру објавио фотографију руку на којима се види необичан осип, а уз то је објаснио да је углавном реч о болном осипу са крастама, који се јавља неколико недеља након инфекције ковидом и изазива забуну међу лекарима.

Људи су убрзо поделили и своја искуства и испоставља се да се овај осип јавља чешће него што бисте помислили.

"Имао сам то након што сам примио прву вакцину, прошло је после три недеље. Појавило се опет након ковида... Траје већ седам недеља и још увек је ту", написао је један од пратилаца проф. Спектора.

Колико је чест осип

Подаци који су сакупљени од стране милиона људи који су пријављивали симптоме ковида преко ЗОЕ Хеалтх Студy апп коју је и осмислио проф. Спектор, показали су да промене на кожи, прстима на рукама и ногама могу да буду симптоми ковида.

Осип који се јавља услед ковида углавном веома сврби и омета људима сан, саопштили су научници који стоје иза ЗОЕ апликације.

За сада није сасвим јасно зашто се осип јавља као симптом ковида-19, али научници претпостављају да има везе са имуним одговором на вирус.

Према подацима које су научници сакупили, осип се јавља отприлике код једно у десет инфицираних короном, а кажу да је углавном веома упоран и да може да потраје и по неколико месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГАРДИСТА (18) НАЂЕН МРТАВ У КАСАРНИ: Пратио краљичин ковчег на сахрани, изненада преминуо