ВУЧЕВИЋ ЗАДОВОЉАН НАПРЕДОВАЊЕМ РАДОВА: Футог ће добити савремен и модеран базен у оквиру спортског комплекса (ФОТО)

Novosti online

30. 06. 2022. у 11:37

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић обишао је данас радове на базену који се гради у оквиру спортског комплексу у Футогу, чиме ће ово војвођанско место добити комплекс који има атлетски део, фудбалски стадион, базенски комплекс, затворену халу са теренима, а уговорена је и изградња шест спортских терена на отвореном, као и неколико теретана.

ВУЧЕВИЋ ЗАДОВОЉАН НАПРЕДОВАЊЕМ РАДОВА: Футог ће добити савремен и модеран базен у оквиру спортског комплекса (ФОТО)

фото: Танјуг/ KABINET GRADONACELNIKA NOVOG SADA/ALEKSANDAR VASILIC

– Задовољан сам и динамиком и квалитетом извођења радова на базенском комплексу. Такође, преко Управе за грађевинско земљиште и инвестиције потврдили смо да све иде планираном динамиком. Извођачи су доста одмакли од марта ове године, када смо означили почетак радова – рекао је градоначелник.

фото: Танјуг/ КАБИНЕТ ГРАДОНАЦЕЛНИКА НОВОГ САДА/АЛЕКСАНДАР ВАСИЛИЦ

Град је до сада инвестирао 400 милиона динара. Тренутно се изводе радови на подруму где ће бити технички део, односно модеран систем контроле квалитета и температуре воде. Граде се олимпијски базен димензија 50х25м и још један мањи базен димензија 25х7м.

– Драго ми је што имамо снаге да у Футогу реализујемо инвестиције оваквог нивоа, садржаје попут ових нема већина општина. Иначе, у Футогу смо реконструисали централне улице, Културни центар, изградили Дом здравља, и ово постаје место које има будућност. Потребно је и да се прошире капацитети пута према Бачкој Паланци и онда ће ово приградско насеље заиста бити одлично место за живот. У овакав спортски комплекс долазиће људи са западне стране града, али и из околних места. Ово ће бити други затворени олимпијски базен у Војводини, јер једино за сада постоји на СПЕНС-у – нагласио је градоначелник Вучевић.

Из Управе за грађевинско земљиште и инвестиције потврђено је да је укупна вредност пројекта милијарду и 760 милиона динара, а планирани рок за завршетак радова је децембар 2023. године.

(нсуживо.рс)

БОНУС ВИДЕО:

Свечано отворен Сентандрејски парк у Новом Саду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи