СЕНИОРИ СЕ ТАКМИЧИЛИ У ПИСАЊУ ПУТОПИСА: Осму годину заредом проглашени добитници "Драганове награде"

В. Н.

30. 06. 2022. у 10:33

ВЕЋ осму годину заредом невладина организација "Амити - снага пријатељства" доделила је "Драганову награду" за најбоље путописе старијих особа.

СЕНИОРИ СЕ ТАКМИЧИЛИ У ПИСАЊУ ПУТОПИСА: Осму годину заредом проглашени добитници Драганове награде

Фото Приватна архива

Жири је наградио по три рада из пет категорија: најбоља женска и мушка путописна прича, прича о путовању по Србији и у иностранство и најбоља путописна песма.

На конкурс су могле да се пријаве особе старије од 60 година, а овог пута, најмлађи учесник је имао 60, а најстарији 88 лета. Овом приликом су додељене награде и похвале добитницима из Београда, Апатина, Аранђеловца, Зрењанина и Новог Сада, а они су читали делове својих радова, и говорили о својим мотивима за учешће, о својој жељи да поделе са другима доживљено, да покажу да је могуће живети пуним плућима и у трећем добу. То потврђује и мото конкурса - "Нису битне године вашег живота. Битно је какав живот живите у годинама које имате".

Књижевне вечери и доделе награда биће уприличене и у Крагујевцу 5. јула, у Нишу следећег дана, као и у Врњачкој Бањи где ће првонаграђени, са себи драгим особама боравити током викенда од 8. до 10. јула ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Луксуз који је непревазиђен, употпуњен невероватном природом и у потпуној интими зелених брдашца Бодрума