НАРОД СЕ ЖАЛИ НА ШОЛАКОВ КАБЛОВСКИ ОПЕРАТЕР: СББ рекламира садржаје које више нема у понуди (ФОТО)

Novosti online

28. 06. 2022. у 13:47

КОРИСНИЦИ СББ кабловског оператера су се жалили на рекламне флајере Јунајтед групе, јер су на њима приказане утакмице енглеске Премијер лиге и репрезентације Србије, које медији овог оператера више не преносе.

НАРОД СЕ ЖАЛИ НА ШОЛАКОВ КАБЛОВСКИ ОПЕРАТЕР: СББ рекламира садржаје које више нема у понуди (ФОТО)

Драган Шолак, Фото Промо

Један Београђанин је шокиран флајером који му је стигао на кућну адресу желео да упозна јавност са, како он каже, "скандалом који се не памти".

Наиме, како се може видети на фотографијама које је овај грађанин доставио, СББ рекламира своје услуге флајерима на којима су приказани медијски садржаји које овај оператер у понуди више нема.

фото: Приватна архива

СББ, у власништву компаније Јунајтед група и поменутог Драгана Шолака, грубо обмањује грађане, са жељом да им прода своје услуге.

Утакмице енглеске Премијер лиге и утакмице фудбалске репрезентације Србије - које су приказане на овим флајерима - просто више нису у понуди телевизија Спорт клуб и Нова С, већ су од овог лета доступне код Шолакове конкуренције.

ТВ Арена Спорт ће од августа да ексклузивно преноси Премијер лигу, док Арена и јавни сервис РТС имају уговоре за српску фудбалску репрезентацију. Али то није све. На истом флајеру приказан је ТВ водитељ и новинар Југослав Ћосић на екрану са ознаком Н1, где је тај исти Ћосић још у пролеће 2021. дао отказ и сада ради на ТВ Инсајдер.

О томе би слободно могао да одлучује суд, ако му се огорчени грађани обрате, с обзиром на то да је лагање у рекламирању строго забрањено законом.

У члану 11 за ове ствари надлежног Закона о оглашавању Републике Србије јасно пише:

„Обмањујуће оглашавање је забрањено. Обмањујуће оглашавање јесте свако оглашавање које на било који начин, укључујући начин приказивања, обмањује или је вероватно да ће обманути примаоце огласне поруке, које због такве обмањујуће природе може да утиче на њихово економско понашање или које због тога шкоди или је вероватно да ће нашкодити конкуренту оглашивача”.

А у истом закону, у члану 6, став 4, истакнуто је да „огласна порука мора да буде истинита, у складу са законом, добрим пословним обичајима лојалне конкуренције и професионалном етиком”.

Кршење наведених одредби представља прекршај за који је предвиђена новчана казна за правно лице у износу од 300.000 до два милиона динара.

Дакле, ако овај Београђанин одлучи да судски гони СББ због покушаја да га обману - а ко зна на колико адреса су флајери достављени - вероватно ће судски вештак морати да утврђује да ли је Шолак покушао да оваквим рекламама обмане грађане.

Кривично дело преваре

„Ко у намери да себи или другом прибави противправну имовинску корист доведе кога лажним приказивањем или прикривањем чињеница у заблуду или га одржава у заблуди и тиме га наведе да овај на штету своје или туђе имовине нешто учини или не учини, казниће се затвором од шест месеци до пет година и новчаном казном”, пише у члану 208 Кривичног законика Републике Србије. 

Дакле, ако би обманути грађани склопили уговоре са СББ и тој фирми дали паре за услуге које су им лажно приказане, попут Премијер лиге и фудбалске репрезентације, могли би да кривично гоне Шолакову СББ, а одговорна лица да заврше у затвору.


БОНУС ВИДЕО:

БАНЕ ВУКАШИНОВИЋ: Пред крај живота тв легенда нам је открила тајну животног успеха

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НЕМАМ ДУШЕ НИ ОБРАЗА ДА ПЕВАМ: Рајовић отказао наступ због трагедије на Цетињу - 11 невиних је страдало