ЛИЦЕНЦА "ЕЛЕКТРОСЕВЕРУ": Регулаторна канцеларија за енергетику издала петогодишњу дозволу српској компанији

М. Ст.

25. 06. 2022. у 09:00

РЕГУЛАТОРНА канцеларија за енергетику издала је јуче лиценцу за рад српској компанији "Електросевер".

ЛИЦЕНЦА ЕЛЕКТРОСЕВЕРУ: Регулаторна канцеларија за енергетику издала петогодишњу дозволу српској компанији

Последњи напади на постројења угрожавају сигурност грађана, Фото Танјуг

Како су пренели албански медији, петогодишња лиценца одобрена је на састанку одбора ЕРО, са пет гласова за, док нико није био против. Давању дозволе претходио је напад на објекат "Електрокосмета" у северном делу Косовске Митровице, дан раније, на који је бачена експлозивна направа.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић оценио је да напад на "Електрокосмет" одговара само онима који желе дестабилизацију ситуације на терену и поручио да се неће дозволити угрожавање безбедности на северу КиМ.

- Енергетски споразум из Брисела обезбеђује српској компанији "Електросевер" стабилно и самостално снабдевање струјом и Србима преко потребни мир - навео је Петковић.

- Зато би политичарима из Приштине било боље да не оптужују Србе који сигурно неће да раде ништа у корист своје штете. Нећемо дозволити било коме да угрози безбедност на северу КиМ.

И Српска листа осудила је напад на објекат:

- Овај напад и подизање тензија противне су интересима нашег народа на северу Косова и Метохије. Позивамо надлежне органе да пажљиво спроведу све потребне истражне радње и осигурају безбедност грађанима.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља раније је оптужио, како је рекао, српске паралелне структуре за бацање експлозивне направе на зграду "Електрокосмета" у северном делу Косовске Митровице.

Дозвола на мапи пута

ЛИЦЕНЦА је предвиђена на основу мапе пута за примену енергетских споразума како би се превазишла криза и проблеми у енергетском сектору, а коју су главни преговарачи Београда и Приштине усвојили у Бриселу 21. јуна. Тиме ће, систем снабдевања електричном енергијом севера КиМ бити у рукама "Електросевера", ћерке-фирме "Електропривреде Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗВИНИТЕ ШТО СМЕТАМ Бора о разликама између Срба и Словенаца