ПРАВИМО АУТОМАТСКУ ПРОТИВГРАДНУ ЗАШТИТУ: Србија ради на томе да заштити угрожена подручја

Novosti online

24. 06. 2022. у 18:01

ПРИРОДНЕ непогоде, од почетка пролећа много пута изазивале су огромну штету пре свега на пољопривредним културама широм Србије, а штета која је изазвана мери се у милионима динара.

ПРАВИМО АУТОМАТСКУ ПРОТИВГРАДНУ ЗАШТИТУ: Србија ради на томе да заштити угрожена подручја

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Info LIGA Ivanjica

Премијерка Ана Брнабић, која је данас боравила у посети Овчар бањи, казала је да Република Србија усавршава своју противградну заштиту али и да по том питању сарађује са регионом.

- Ми правимо аутоматску противградну заштиту. Аутоматске, најмодерније станице. Ми ћемо у наредних неколико година да завршимо то. Тамо где имамо аутоматску противградну заштиту, тамо имамо јако добре резултате. Поред тога, оно што радимо је да покушавамо тај проблем да решимо у сарадњи са регионом. Зато што је некада касно да се дејствује тек из Србије. То радимо и са Републиком Српском. Нашим средствима ћемо тамо градити аутоматску противградну заштиту и радарске центре и радарске станице. Тако да ће и то унапредити нашу заштиту, овде на територији Републике Србије и за наше воћаре и пољопривреднике - рекла је премијерка.

Она је напоменула и други вид заштите кроз субвенционисање противградних мрежа и остале заштитне опреме, а за шта се средства сваке године повећавају, а нагласила је да и Влада и министарство субвенционишу пољопривреднике који желе да своје усеве осигурају.

- Наставићемо да субвенционишемо и опрему, да улажемо у радарске центре и аутоматску протвградну заштиту. Тамо где је било штете, оформићемо комисије на нивоу локалне самоуправе, да попишу сву штету. Затим ћемо преко владине канцеларије за управљање јавним улагањима да санирамо ту штету и надокандимо људима - закључила је премијерка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

КВАЛИТЕТАН И САДРЖАЈАН ХОТЕЛ У ЦЕНТРУ ХУРГАДЕ: Одличан избор за одмор активних породица