ВРЕМЕ ДА СЕ СРБИ УЈЕДИНЕ: Поруке са скупа Свесрпски сабор "Крушедолска звона 2022"

Танјуг

28. 05. 2022. у 19:49

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин поручио је, обраћајући се српском народу у Крушедолу, да сви Срби, где год да живе, морају да буду јединствен политички народ који одлуке о националним питањима доноси заједно у Београду, те да је време да сви Срби постану једно.

ВРЕМЕ ДА СЕ СРБИ УЈЕДИНЕ: Поруке са скупа Свесрпски сабор Крушедолска звона 2022

Фото Танјуг

- Верујем у потребу стварања српског света. Ми Срби морамо да будемо јединствен политички народ, да о најважнијим националним питањима одлуке доносимо заједно и да их доносимо у својој престоници, у нашој Србији, у нашем Београду. Верујем и знам да Срби морају и треба да буду једно, сви други то већ јесу, а зашто и ми као велики, историјски народ, не бисмо били једно - поручио је Вулин.

Он је, на Свесрпском сабору "Крушедолска звона 2022" код манастира Крушедол на Фрушкој гори, истакао да многе европске силе, а посебно земље региона, не воле успешну и развијену Србију каква је данас, већ понижену, разједињену и опустошену са почетка двехиљадитих.

- Не воле кад проговоримо и кад кажемо да смо ту, да смо јаки и да ћемо се ујединити. Не воле да нас чују да је Србија дигла главу, не воле када их питамо ко нам је побио децу на Петровачкој цести, не воле да нас чују кад смо једно и кад смо заједно. Није Република Српска настала вољом великих сила, већ је настала потребом српског народа да се јасеновачки геноцид никада више не понови, да више ниједно српско дете не остане без заштите своје државе. И зато, не пуштамо више никад никоме да одлучује о нама уместо нас - истакао је лидер Покрета социјалиста, чије су речи испраћене великим аплаузом и подршком од стране Срба у Крушедолу.

Министар унутрашњих послова истакао је да је данашња Европа скуп територија, а не држава, и да је Србија једна од последњих држава у Европи, а Александар Вучић председник свих Срба, последњи слободни лидер у Европи, захваљујући коме Србија није увела санкције Русији:

- Нити Европу ко шта пита, нити о себи сами одлучују, други им бирају и пријатеље и непријатеље. А држава Србија је једна од последњих држава у Европи, држава која, захваљујући председнику свих Срба Александру Вучићу, није увела санкције Русији и неће уводити санкције Русији. Памтимо ко је уз нас био свих ових векова, а ко није.

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик истакао је да сви Срби морају да буду јединствени и захвалио се председнику Вучићу за сву помоћ и подршку коју пружа Републици Српској.

- Морамо остати јединствени и верујем да оно што данас Србија чини, јесте у том правцу. Желим да се захвалим председнику Вучићу за оно што је учинио за разумевање, подршку и помоћ коју ми осећамо у Републици Српској, а верујем и ви овде. Србија данас изгледа другачије, Србија изгледа развијеније и боље. Могу да сведочим о томе, на међународном плану сасвим је друга позиција Србије од оне коју знам од пре 10-15 година, она није поданичка. Србија има данас снагу да има свој став. Србијом не управљају страни амбасадори, Србијом данас управља овај народ. Зато је Србија трн у оку. Сви би некако да Србија буде слабија, мања, да саму себе поједе и да не постоји. Ако нема Србије, онда нема српског народа. Зато је важно да се окупљамо и кажемо - остаћемо заједно, остаћемо интегрисани - поручио је Додик.

ОРГАНИЗАТОРИ

УДРУЖЕЊЕ Срба из Хрватске заједно са Асоцијацијом избегличких и других удружења Срба из Хрватске, Завичајним клубом "Славонија" из Инђије и Епархијом сремском организовали су Свесрпски сабор "Крушедолска звона 2022".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 30. ЈУН: Врело, највиша до 37 степени, грмљавина и пљускови у планинама