МИНИСТАР ВУЛИН: Србија коју води Вучић не напушта и не продаје, већ се развија и јача

Novosti online

27. 05. 2022. у 15:27

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин, заједно са председником општине Будва Марком Царевићем посетио је данас припаднике Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Србије који похађају захтевне обуке роњења.

МИНИСТАР ВУЛИН: Србија коју води Вучић не напушта и не продаје, већ се развија и јача

Фото: МУП

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је да Србија коју води председник Вучић не напушта и не продаје, већ се развија и јача.

- Србија коју води председник Александар Вучић не напушта и не продаје, већ се развија и јача. Република Србија неће умањивати своје капацитете за обуку. Улагаћемо где год постојимо, нећемо напуштати просторе на којима се налазимо. Трудићемо се да омогућимо сваком нашем припаднику да може да се обучава на најбољи и најсавременији начин - поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

- Припадници ронилачких јединица САЈ-а и Жандармерије су на услузи нашим грађанима сваког дана. Сваки пут кад се деси несрећа, сваки пут кад треба неког спасити, сваки пут кад треба пронаћи леш и донети мир породицама, ту су припадници САЈ-а и Ронилачке јединице Жандармерије. Да би то било могуће, да би своје задатке испуњавали како треба, да  би били безбедни и обучени, они морају да вежбају и ово је начин да буду припремани и ово је начин да буду увежбани. Посебно ми је драго што су учешће са њима узели припадници Специјалне антитерористичке јединице Републике Српске. Ми Срби морамо да радимо заједно. Ми Срби морамо да се боримо да сви наши грађани увек буду сигурни и буду безбедни - истакао је Вулин.

Председник Општине Будва Марко Царевић изразио је велико задовољство поводом присуства српског министра полиције Александра Вулина и успешно реализоване обуке за рониоце Жандармерије и САЈ-а.

- Радује нас што је министар Вулин рекао да неће напуштати, већ да ће јачати и унапређивати капацитете. Јако ме радује присуство Србије на овим просторима. То је нешто што је позитивно, што треба да се издигне изнад неких политичких процеса, јер суштина је да смо заједно јачи и снажнији. Врата су вам увек отворена и ми као братски народ делимо једну исту жељу и то је нешто на чему ћемо вредно радити - поручио је Марко Царевић, председник општине Будва.

Заменик командира Ронилачке јединице Жандармерије Бојан Шкрбић изразио је захвалност министру полиције Вулину и МУП-у Србије који су реализовали обуку за припаднике Жандармерије и САЈ-а, истакавши да ће им овакав вид обуке и припрема и те како користити у обављању задатака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МЛАЂИ ЈЕ КРЕНУО ОЧЕВИМ СТОПАМА: Ово су синови Небојше Глоговца (ФОТО)