ПОХВАЛЕ ДИРЕКТОРА “WОРЛД МИНДС” ЗА НАШУ ЗЕМЉУ: У Србији јасно видимо напредак који је остварен на пољу иновација, науке и предузетништва

Новости онлајн

26. 05. 2022. у 16:07

БЕОГРАД је данас по други пут домаћин еминентне светксе конференције под називом “Wорлд Миндс”, која се одржава у Народном позоришту.

ПОХВАЛЕ ДИРЕКТОРА “WОРЛД МИНДС” ЗА НАШУ ЗЕМЉУ: У Србији јасно видимо напредак који је остварен на пољу иновација, науке и предузетништва

Фото: Принтсцреен

Овај једниствени симпозијум окупља водеће светске иноваторе, лидере из света науке, уметности и бизниса.

Директор “Wорлд Миндс” Кристоф Киз, истакао је данас да је за њихову заједницу велика част и задовољство што су поново у Србији.

- У Србији јасно видимо напредак који је ваша земља остварила на пољу иновација, науке и предузетништва. Статистичке бројке то јасно показују али и ја лично могу да осетим енергију града, толико идеја и креативности. Задивљен сам на којим се све технологијама ради у Србији – вештачка интелигенција, нанотехнологија и биотехнологија, и много других области имају своје центре управо у Србији. Част нам је да организујемо нашу конференцију у Београду. Јутрос су предузетници из читаве Европе, већином из Немачке, Швајцарске и Србије, имали прилику да буду у прелепој згради вашег Народног позоришта и размене своја искуства и идеја на различитим пројектима - истакао је Киз.

Ово је други пут у историји да је “Wорлд Миндс” конференција одржан ван Швајцарске. Први пут то се догодило 2019, када је конференција одржана такође у Београду. 

- Wорлд Миндс је интернационални конференцијски центар, који окупља креативце, уметнике, научнике, бизнисмене и политичаре. Наш циљ је да истакнемо мултидисциплинарност ових области и радимо на њиховом повезивању. Изузетна нам је част и поносни смо што смо у Београду. Наш тим је овде већ недељу дана и заиста волимо Србију и увек нам је драго да се вратимо у вашу земљу - изјавио је Киз.

Он је истакао и велику захвалност премијерки Ани Брнабић и Влади Србије на континуираној подршци коју им пружају, као и на томе што имају слуха за неопходну подршку младим креативцима.

- Изненађен сам енергијом и брзином којим Србија напредује и начином на који Влада Србије подржава иноваторе и предузетнике - рекао је Киз.

"Wорлд Миндс" иначе има традицију дугу 15 година, много признатих говорника, броји више од 1.000 чланова и више од 3.000 идеја које су произашле из бројних конференција. Овај симпозијум данас представља јединствену заједницу у којој неки од највећих мислилаца и умних људи света размењују идеје и склапају послове. Чине је високорангирани појединаци, међу којима су нобеловци, државници, научници, професори универзитета, амбасадори, писци, који су дали значајан допринос науци, уметности и бизнису.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЏОНСОН УКРАЈИНЦИМА: Вреди платити скупу цену за слободу-руска победа произвела би језиве последице