ОБЈАВЉЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА САХРАНЕ МАТЕЈА ПЕРИША: Младића из Сплита на вечни починак испратило око 500 пријатеља и рођака (ВИДЕО)

Novosti online

24. 05. 2022. у 19:45

МАТЕЈ Периш (28) из Сплита сахрањен је у понедељак у кругу породице и најближих пријатеља, а појавиле су се и прве фотографије са испраћаја и места на ком почива млади Сплићанин на гробљу Ловринац.

ОБЈАВЉЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА САХРАНЕ МАТЕЈА ПЕРИША: Младића из Сплита на вечни починак испратило око 500 пријатеља и рођака (ВИДЕО)

Фото: З. Јовановић

Несрећног младића испратило је око 500 стотина пријатеља и рођака, а стихови Оливера Драгојевића кидали су и најхрабрије, па је и свештеник кришом брисао сузе изговарајући молитву.

Неутешни отац Ненад јуначки је издржао дан којег се прибојавао пуних 139 дана, колико је прошло од нестанка његовог сина у Београду, док га бродари нису пронашли на обали Аде Хује.

Матејев отац стигао је у 10 сати на сплитско гробље Ловринац држећи под руку две ћерке, а иза њих је сломљено корачала његова прва супруга и Матејева мајка Џени. Ушли су у капелу и стали поред Матејевог ковчега, а на улазу је стотине њих формирало колону и стрпљиво чекало да дођу на ред како би им пружили загрљај и неколико речи подршке, пише Република.

Тај католички обичај није стигла да испоштује и младићева блиска пријатељица Маја Сопта, са којом је Матеј вече уочи нестанка у Београду покушавао да успостави контакт, јер је и она тада била у српској престоници. Она је испред капеле стигла у 10.20 сати, а свештеник је тада већ почео да чита посланицу Светог Павла, да би након тога одржао и дирљиви говор којим је желео да утеши породицу Периш.

- Дуго је трајало време неизвесности и време наде, скоро пет месеци. Најтеже је било чекати све то време у тој нади, а онда је и она нестала јер је ваш син отишао небеском оцу. Ипак је сада мало лакше јер се покојник предао земљи. Одговоре на питања како и зашто је отишао вероватно никада нећемо сазнати. Матеј је сада код своје куће, међу својима. Многи су се свих пет месеци молили да се породици врати жив, али је њега велика река крила све време и тек сада га је пустила кући - рекао је свештеник.

Након тога тихо су засвирале гитаре, а Матејев ковчег изнесен је из капеле на пут ка вечној кући.

Младићеви пријатељи, који су са њим провели последње сате у Београду, по договору су обукли беле кошуље, сходно католичком обичају, а нико међу 500 људи није био тужнији од њих. Све време су ћутке гледали у земљу, а лица су прекрили сунчаним наочарима, како би се што мање виделе сузе којима не могу да прежале страдалог друга.

Тужни скуп на крају је слушао молитве неколико свештеника и испред зидне гробнице Периш у коју је положен Матејев сандук. Тај најтужнији тренутак погребни оркестар испратио је песмама Оливера Драгојевића „Мој лепи анђеле" и „Пре сна", које су измамиле сузе и јецаје чак и свештенику и камерману, којег је унајмила породица.

Ненад је очајно гледао у сандук и грлио млађу ћерку, љубећи је у главу. Међутим, када је у близини угледао Матејевог пријатеља, који је са њим био у Београду, како неутешно грца у сузама, одмах му је пришао и снажно га загрлио. Тако загрљени заједно су наставили да плачу уз Оливерове стихове.

Исти младић је са Перишевим друговима, са којима је био у нашој престоници, сачекао и да Ненад оде са гробља са породицом, како би они били последњи који су се поздравили са Матејем, баш као што је тако било и 31. децембра у Београду, где су младићи допутовали из родног града како би код нас дочекали Нову годину, али се провод завршио трагедијом када је Матеј без објашњења истрчао из клуба "Готик" и дотрчао до Савске променаде.

БОНУС ВИДЕО:

PRONAĐENO TELO NA ADA HUJI: Sumnja se da je u pitanju Matej Periš

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЦЕНА КОЈА СЕ ПРЕПРИЧАВА: Малишан одговорио ТАЧНО на Путиново питање, а он га је ИСПРАВИО - нема граница! (ВИДЕО)