ЕУРОПОЛ ДЕМАНТУЈЕ ПОЈЕДИНЕ МЕДИЈЕ: Србија нам се обратила за помоћ

Novosti online

19. 05. 2022. у 16:45

ИАКО је у појединим домаћим медијима објављено да се Србија није обраћала Еурополу за помоћ и размену података ради идентификације пошиљаца претећих електронских писама из иностранства, из Еуропола ово демнатују и кажу да је истрага у току.

ЕУРОПОЛ ДЕМАНТУЈЕ ПОЈЕДИНЕ МЕДИЈЕ: Србија нам се обратила за помоћ

Фото: М. Анђела

- Могу да потврдим да је Еуропол примио захтев за подршку од надлежних служби у Србији. Не можемо да изнесемо никакав детаљ више у јавност у овој фази, будући да је истрага у току - одговор је Клер Џорџс, заменика портпарола Еуропола.

Подсетимо, дојаве о бомбама које су данима стизале на десетине адреса додатно су оптеретиле контрадиверзионе екипе МУП Србије.

Фото: Принтскрин

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и Вишим јавним тужилаштвом, Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала, идентификовали су локације укупно 19 мејл адреса - 18 адреса Гмаил сервиса и једну мејл адресу сервиса ПротонМаил, са којих су стигле претеће поруке о постављеним бомбама на различитим локацијама у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери