ВУКАНА ДАНИ ДЕЛЕ ОД "ЗОЛГЕНСМЕ": Деветомесечни дечак из Врања стигао у Будимпешту, пре терапије још анализе и испитивања

Ј. С.

18. 05. 2022. у 20:23

ОКО два и по милиона евра је сакупљено и малени Вукан Стоиљковић из Врања, у пратњи родитеља, примљен је данас у Клинику "Бетесда" у Будимпешти где би требало да прими "золгенсму", најскупљи лек на свету.

ВУКАНА ДАНИ ДЕЛЕ ОД ЗОЛГЕНСМЕ: Деветомесечни дечак из Врања стигао у Будимпешту, пре терапије још анализе и испитивања

Фото: Приватна архива

Овог деветомесечног малишу оболелог од спиналне мишићне атрофије тип 1 (СМА1) у наредних десетак дана очекују прегледи лекара специјалиста, а потом и генска терапија која се прима једном у животу.

Како су за "Новости" из Будимпеште потврдили његови родитељи, Вукан је смештен у болнички апартман.

- Убрзо по доласку на клинику, срели смо се са тимом лекара који ће лечити нашег Вукана. Наредних 10 дана, а можда и две-три недеље трајаће неопходне анализе и испитивања, а прве су већ обављене чим смо стигли - казали су нам Стоиљковићи.

За непуна два месеца Србија је, поново, показала невероватну хуманост и јединство да би се сакупио новац за лечење још једне бебе која болује од СМА1.

Породица се захвалила свима који су на било који начин допринели да се прикупи невероватних 2,5 милиона евра.

У ПОСЛЕДЊИ ЧАС

ОД пре два месеца, када се сазнало да болује од спиналне мишићне атрофије најтежег типа и да је за лечење потребно 2,5 милиона евра, помогли су многи хумани људи. Захваљујући њима Вукан је отпутовао у Будимпешту готово у последњем тренутку будући да су из Клинике за термин његовог пријема одредили управо јучерашњи датум - 18. мај.

- Драги наши добри људи, не постоји тренутно реч која може исказати задовољство и срећу коју тренутно имамо. Волели бисмо када бисмо могли све да вас од срца загрлимо. Хвала вам за све што сте урадили за Вукана, за нас - наводи се у објави Вуканових родитеља, Иване и Милоша Стоиљковић.

Они су се захвалили и за све организоване хуманитарне базаре, скупове, представе, журке... за све догађаје који су, за помоћ Вукану, били приређени у целој нашој земљи али и шире.

Фото: Приватна архива

- Хвала за сваку донацију, сваки послати СМС, било какав вид подршке. Хвала за помоћ коју сте нам пружили из Републике Српске, за сваки позив, дељење, базар. За све што сте урадили, шта сте до сада радили, хвала вам. Хвала Фондацији "Буди хуман" на прилици и подршци. Свим запосленима који су свакога дана улагали много труда, времена и зноја за сваки динар који је прошао током акције, што су увек били ту за нас - наводе Стоиљковићи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЛАЖНИ КЛИЧКО: Дипфејк технологија насамарила европске званичнике