"ИДЕМ У БЕОГРАД ПО СИНА" Ненад Периш након што је пронађено тело код Аде Хује: "Спремио сам кофер..."

Novosti online

18. 05. 2022. у 14:33

НЕНАД Периш, отац Матеја Периш, чије тело је, како се претпоставља, јутрос пронађено код Аде Хује, рекао је да креће у Београд по свог сина.

ИДЕМ У БЕОГРАД ПО СИНА Ненад Периш након што је пронађено тело код Аде Хује: Спремио сам кофер...

Фото: ATA Images

- Спремио сам кофер и идем по свога сина у Београд. Јутрос ме назвао начелник београдске полиције и рекао ми да је пронађено тело низводно од Панчевачког моста и да одећа одговара истој одећи и обући коју је носио и Матеј. Данас или најкасније у четвртак ујутру биће познати резултати обдукције и ДНК анализе. Ја чекам већ пет месеци, сви смо се надали у дубини душе некој срећнијој вести и да ће Матеј бити пронађен жив. Нажалост, то није тако и шта год било морам прихватити истину која је страшно болна. Али мене вера учи да ово није крај и да ћемо се опет једног дана срести - рекао је Ненад Периш, отац несталог Матеја Периша.

Сви у породици тешко се носе с чињеницом да је потрага за Матејом окончана на трагичан начин, али каже како сада морају прихватити ту чињеницу.

- Након начелника београдске полиције звали су ме и из хрватског МУП-а, из амбасаде Републике Хрватске у Београду, звао ме и премијер Пленковић, београдски надбискуп ми је послао поруку, чуо сам се и с фра Илијом из жупе Светог Анте. Сви они исказали су своје суосећање и понудили помоћ. Ја се најискреније захваљујем свима њима, свим грађанима Хрватске, Србије, свима који су суосећали с нама, молили за Матеја. Захваљујем и полицији у Србији и Хрватској на професионалном и људском односу све ово време, као и Српској православној цркви - рекао је дрхтавим гласом Ненад Периш.

Рекао је и како се није још чуо с Матејевим пријатељима који су с њим били у Београду, али је одговорио да по доласку с посла и уочи одласка у Београд, пре пута треба још средити неке формалности око повратка у Сплит. Иако је данашњим проналаском тела у Дунаву код Ада Хује потенцијално окончана потрага за Матејом Перишом, то не значи да је полицијска истрага закључена.

- Очекујем да ће полиција, као што је то и досад професионално радила, настојати да установи зашто је дошло до нестанка и шта се догодило. Али оно што је у овом тренутку најважније и најбитније је да је пронађен Матеј. Тешка је и болна та истина, али ту смо где смо - закључио је разговор Ненад Периш и још једном захвалио свима који су саосећали све ово време с породицом и који су се молили за Матеја.

(jutarnji.hr)

БОНУС ВИДЕО: 

"УГЛЕДАЛИ СМО ГА С БРОДА" Капетан брода: Видели смо да је тело у фази распадања

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ИЗМЕЂУ БОРОВЕ ШУМЕ И ЧИСТОГ МОРА: Топла препорука за хотел Sealife Kemer Resort 5*