"СРБИЈУ ПОКУШАВАЈУ ДА УВУКУ У РАТ" Горан Весић о дојавама о бомбама: Најважнија безбедност људи!

Танјуг

16. 05. 2022. у 20:01

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић, говорио је за Београдску Хронику о дојавама бомби које су се дешавале данас у Београду.

СРБИЈУ ПОКУШАВАЈУ ДА УВУКУ У РАТ Горан Весић о дојавама о бомбама: Најважнија безбедност људи!

Фото: Милена Анђела

Весић је рекао да је данас било више дојава бомби на територији града Београда, поред школа мета су били мостови и у касним поподневним сатима јављено је да је постављена бомба и у свим производним погонима Београдског водовода.

- Имамо класичну процедуру поступања у оваквим случајевима, Водовод је од виталног значаја и посебне мере заштите се спроводе када је водовод у питању. Ни једног часа није био угрожен систем у снабдевању и производњи воде.


МУП је одмах изашао на терен и утврдио да су дојаве биле лажне, као што је био случај и у школама и на мостовима - истакао је Весић.

Нагласио је да ово раде организовене групе из иностранства, чија је мисија да поремете нормалан живот грађанима и грађанкама Србије. 

И да на тај начин покушавају да Србију увуку у ситуацију која се дешава у Европи а која нема везе са нашом државом.

И додао да је председник Вучић више пита говорио о томе.

- На нама је да спроводимо све процедуре и нама је безбедност људи најважнија. Грађани треба да знају да ћемо увек спроводити мере које су по закону, како у Водоводу тако и у другим комуналним предузећима - рекао је Весић.

На питање, шта би се десило да је заиста дошло до неког озбиљнијег проблема када је у питању безбедност водовода.


Весић је рекао да је таква врста напада скоро па немогућа, јер је водовод предузеће од стратешког значаја које се посебно чува и врло су строге контроле уласка када је водовод у питању.

- Мостови нису били затварани јер се спрoводи превентивна контрола истих, превентивно су појачане контроле и  јавних предузећа, како би на време могли да реагујемо у оваквим ситуацијама - додао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

УРАЗУМИТЕ СЕ! Упозорење за ЕУ из Мађарске: Верују да могу да победе Путина и окупирају Кремљ