ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ЗА 42 ПРОЈЕКТА: Вујовићева потписала уговоре за пројекте пошумљавања широм Србије

Новости онлајн

20. 04. 2022. у 12:33

МИНИСТАРКА заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас у Палати Србија уговоре на основу којих ће бити додељена средства Министарства за укупно 42 пројекта пошумљавања и озелењавања, који ће се у овој години реализовати у 37 локалних самоуправа широм Србије.

ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ЗА 42 ПРОЈЕКТА: Вујовићева потписала уговоре за пројекте пошумљавања широм Србије

Министарство

Вујовићева је рекла да су локалне самоуправе и ове године на јавном конкурсу Министарства заштите животне средине кандидовале добре пројекте, истичући да је пошумљавање од непроцењиве важности за животну средину.

- Од великог је значаја што настављамо заједно да радимо на овим пројектима који доприносе побољшању квалитета ваздуха, а позитивно утичу и на водни ресурс и квалитет земљишта. Прошле године смо, захваљујући овом конкурсу, али и доброј сарадњи са локалним самоуправама, заједно засадили више од 150.000 садница широм Србије. Сада идемо даље, а добра вест је што је и ове године на конкурс пристигло доста квалитетних пројеката из различитих делова земље. Повећање процента пошумљености Србије је у складу са Зеленом агендом и то је наш заједнички циљ и задатак, и зато ћемо наставити из године у годину да одвајамо средства за ову намену – рекла је Вујовићева.

Министарство

За суфинасирање пројеката пошумљавања и озелењавања широм Србије и ове године је из буџета Министарства заштите животне средине обезбеђено 100 милиона динара. Средства ће бити утрошена на набавку садница и извођење радова на пошумљавању земљишта у надлежности локалних самоуправа.

Према речима министарке Вујовић, реализацијом ових пројеката широм Србије, унапређује се квалитет живота грађана и даје допринос подизању свести о значају пошумљавања за очување квалитета животне средине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОБИЧАЈИ И ВЕРОВАЊА НА СВЕТОГ САВУ: Једну боју не треба носити, шта треба да ураде деца и шта значи ако загрми