ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ ТРУЈЕ И ПОТОМКЕ: Алијанса признала да је испаљена 31.000 уранијумских пројектила, а руски извори тврде - 90.000

Е. В. Н.

24. 03. 2022. у 09:07

НА основу резултата неких наших, али и истраживања страних научника, доказано је да је 80 одсто погођених циљева било цивилно.

ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ ТРУЈЕ И ПОТОМКЕ: Алијанса признала да је испаљена 31.000 уранијумских пројектила, а руски извори тврде - 90.000

Фото З. Јовановић

Колико неселективно су "биране" мете показује и то што су уз инфраструктурне објекте као што су 44 моста и пет цивилних аеродрома, уништене и многобројне фабрике, десетине школа, па чаки и 176 историјских и археолошких споменика.

За 78 дана колико је трајала НАТО агресија на нашу земљу, Алијанса је обавила 26.100 летова, од којих 18.170 борбеном авијацијом, и извела 2.300 ваздушних напада по цивилним објектима, индустријским и хемијским постројењима, мостовима, инфраструктури... Погођено је "Ушће", Амбасада Кине, РТС... Тог тешког пролећа 1999. на СРЈ је бачено 415.000 пројектила укупне масе 22.000 тона, а чак 112 удара изведено је муницијом са осиромашеним уранијумом и испаљено је према признању НАТО 31.000 уранијумских пројектила, а по руским изворима 90.000. Готово половина тих напада била је у последњих 10 дана агресије.

Према званичној мапи НАТО, највише пројектила са осиромашеним уранијумом бачено је на Косово и Метохију - 81 (у рејонима Призрена, Ђаковице, Дечана, Урошевца и Ђураковца), девет у централној Србији и један на Црну Гору.

Осим тренутних разарања, употреба муниције са осиромашеним уранијумом и еколошка катастрофа коју је изазвао НАТО бомбардујући електричне водове, индустријска и хемијска постројења, сејала је смрт и за нас и за наше потомке јер је неспорно изазвала повећано оболевање од малигних и аутоимуних болести.

Лекари из различитих области, пре свих онколози, искуствено тврде да је то што је НАТО својим бомбама са осиромашеним уранијумом посејао отрове широм Србије, који су отишли у ваздух, воду, земљиште и ушли у ланац исхране, довело до драстичног пораста броја оболелих од малигних болести - за готово 30 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

КИША ПРЕЛАЗИ У СНЕГ: Данас нас очекује наставак падавина, а од понедељка и јаче захлађење