ПРЕМИНУО ДЕЧАК ДАМЈАН ПАВЛОВИЋ (12): Годинама се борио са тешком болешћу - "Живот је заиста суров"

С.БАБОВИЋ

02. 03. 2022. у 09:00

ДАМЈАН Павловић (12), из Грабовца код Трстеника, који је имао злоћудни тумор, а којем је, и поред три операције у нашој земљи, неопходно било лечење у иностранству, нажалост, изгубио је битку са овом опаком болешћу.

ПРЕМИНУО ДЕЧАК ДАМЈАН ПАВЛОВИЋ (12): Годинама се борио са тешком болешћу - Живот је заиста суров

Фото: Буди хуман

Дамјан је преминуо у Београду је 25. фебруара. 

Сахрањен је у свом родном граду два дана касније, а Трстеничани се данима опраштају од дечака на друштвеним мрежама.

На стотине потресних порука објављено је као посвета Дамјану.

Осим Фондације „Буди хуман“, бројне организације и појединци укључили су се да помогну лечењу Дамјана, који је оболео од тумора мозга и прошле године оперисан у Београду. Међу првима, учинили су то Дамјанови другови, ученици Основне школе „Миодраг Чајетинац - Чајка“, који су израдили и продавали разне декоративне предмете, са жељом да сакупе новац за медицинске трошкове. Дежурали су свакога дана у холу школске зграде.

Апел да се прикупи новац стигли су и из Културно-уметничког друштва „Прва петолетка“, Удружења „Аутограм“, Народног универзитета који је организовао хуманитарну продају слику, Риболовачког клуба, Удружење „Права жена“ из Крушевца. ФК „Партизан“ је организовао хуманитарну лицитацију дресова и утакмицу својих ветерана. Организовани су хуманитарни концерти, базари,уметнички догађаји, разна окупљања са једним циљем: да „Дача победи“.

Дамјан је прве симптоме болести добио 2014.године, када му је дијагностификован тумор можданог стабла. До тада је био редован члан културно-уметничког друштва, бавио се спортом. Оперисан је у КЦС у Београду, али је 2019.године, дошло до рецидива. Након нове операције и опоравка, вратио се свом ђачком животу. Ипак,августа 2021.године, након пада са бицикле, на прегледу је уочена промена и Дамјан је поново оперисан. Установљено је, на жалост, да је болест, глиобластом градус на можданом стаблу узнапредовао. Дамјан је месецима био на Интензивној нези неурохорургије КЦС у Београду. Био је прикључен на апарате.

- Живот је заиста суров. Неко се некад питао да ли је Земља пакао неке друге планете? Ја се бојим да постаје... Одводи нам најмлађе и најмилије. Нека ти је лака земља, а живот вечни на неком другом и лепшем месту. Саучешће породици - написала је Татјана Максимовић Терзић, администратор Фејсбук групе Књига за СМС - Буди хуман. 

Да је дечак преминуо потврђено је и у фондацији Буди хуман. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КНЕЗ УХАПШЕН У НЕМАЧКОЈ: Полицајци су му у станици показали фотку због које му је застао дах