УПОЗОРЕЊЕ АМСС: Возачи опрез, поново ће падати снег, биће и суснежице и кише

Танјуг

31. 01. 2022. у 21:06

ЧЕСТЕ промене времена мењају и услове у којима се саобраћаја одвија, због тога је потребно вожњу прилагодити променљивом стању коловоза, поручује Аутомото савез Србије у најновијем извештају о стању на путевим.

УПОЗОРЕЊЕ АМСС: Возачи опрез, поново ће падати снег, биће и суснежице и кише

Фото: А. Ровчанин

АМСС упозорава на то да ће сутра у среду и четвртак бити хладније и местимично са снегом уз стварање снежног покривача, нарочито у уторак и то на југозападу, југу и југоистоку земље.

У нижим пределима, јужније од Саве и Дунава, очекује се формирање снежног покривача од 5 до 15 цм, а у брдско-планинским пределима нових 15 до 25 цм, локално и више, док се на северу очекују мешовите падавине, киша, суснежица и снег.

АМСС наводи да су до 15. фебруара продужени радови на редовном одржавању паркинг одморишта Јерина у близини петље Водањ, те да ће то наведено одмориште бити затворено у смеру Београд - Ниш. Привремена саобраћајна сигнализација ће бити постављена од почетка изливне траке паркинга. Следеће доступно одмориште је станица за снабдевање горивом Лукоил након 17км од паркинг- одморишта Јерина.

До краја априла планирани су радови на тунелу Бели Поток на деоници Ресник-Бели Поток због чега ће бити измењен режим саобраћаја. Авалски пут ће бити затворен и саобраћај преусмерен на новоформирану кружну раскрсницу код хотела 1.000 Ружа.

До 1. септембра продужава се измена режима саобраћаја због обезбеђивања радова на изградњи сектора Б6 Обилазнице око Београда, на деоници тунел Стражевица - петља Бели Поток, између кружног тока Ресник и тунела Стражевица. У зони радова, између кружног тока Ресник и тунела Стражевица саобраћај ће из оба смера бити преусмерен на новоизграђену девијацију у дужини од 250 метара.

Продужавају се радови до 1. септембра и на мосту преко Саве, деоници аутопута од петље Сурчин до петље Остружница. У току извођења радова саобраћај из правца Новог Сада ка Београду преусмерава се на новоизграђени део моста (супротан смер), правац Београд ка Новом Саду.

Према последњим информацијама добијеним од Путева Србије на наплатним станицама нема задржавања возила, а према информацијама Управе граничне Полиције на путничким терминалима нема задржавања возила.

На граничном прелазу Гостун саобраћај је успостављен данас у 16 и 40, док на таретним терминалима возила чекају 120 минута на Батровцима и 60 на прелазима Келебија и Шид.

БОНУС ВИДЕО: СНЕГ У БЕОГРАДУ - Формиран бели покривач у главном граду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МНОГИ ГРЕШЕ - КО ИМА ПРВЕНСТВО? Бурна расправа на интернету - неслагање инструктора вожње и судског вештака