ДЕТАЉИ НАПАДА НА ПЕДИЈАТРА У КИКИНДИ: Лекар због ударца дечака ишао на скенер, сада је на боловању

Р.Ш.

28. 01. 2022. у 21:09

ПЕДИЈАТРА Оливера Стојаковића на радном месту у Дечјем диспанзеру у Кикинди, у четвртак предвече, око 18 сати, изненада је напао и ударцима повредио дечак од свега 13 година, који је био његов пацијент.

ДЕТАЉИ НАПАДА НА ПЕДИЈАТРА У КИКИНДИ: Лекар због ударца дечака ишао на скенер, сада је на боловању

Фото: Р. Шегрт

Инцидент се догодио у тренутку када је лекар након прегледа хтео да му узме брис из носа. Иако му је објаснио да га то неће болети, малолетник је почео да виче на доктора и медицинску сестру, а онда је, неочекивано за све, почео да удара доктора по лицу.

Доктор је, како сазнајемо, због повреде сада на боловању.

- Озбиљна је повреда у питању због које је доктор ишао и на ЦТ снимање. Он је сада на боловању, не ради, а даља дијагностика је у процедури. Педијатар није очекивао да ће га дете ударити, па се није ни бранио. Дечак га је изненадио понашањем и великом агресијом. Само је рекао да је јако разочаран – сазнајемо од упућеног саговорника у овај инцидент који је шокирао све запослене у Дому здравља, али и јавност.

Јавности није познато да се овако нешто до сада догодило ни у Дечијем, ни у Школском диспанзеру, чије се зграде налазе једна поред друге у истом дворишту. Како смо сазнали, агресивни дечак је из једног села код Кикинде и код лекара у Дечји диспанзер дошао је с мајком. Његову галаму на лекара и медицинску сестру чули су други пацијенти у чекаоници, али нико није реаговао, јер су, вероватно, мислили да је реч о детету које се плаши инјекције, убода иглом или има велики страх од неке друге лекарске интервенције. Нико није могао ни да слути да ће дете да повреди лекара.

У Дому здравља нико не жели да даје изјаве о овом догађају, ни лекар, ни директорка установе. Ипак, сазнајемо да је о инциденту обавештен и Покрајински секретаријат за здравство. Одмах након напада малолетног дечака позвана је полиција.

- Након пријаве овог догађаја, патрола је изашла на лице места, утврдила околности и обавестила Више јавно тужилаштви у Зрењанину – речено нам је у Полицијској управи у Кикинди.

БОНУС ВИДЕО: 

Заједно после 40 година: Милица Милојевић пронашла сина Млађана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: На снази наранџасти метеоаларм - температуре до 33 степена, после подне непогоде