ВУЛИН О НОВИМ ДЕТАЉИМА ПОТРАГЕ ЗА ПЕРИШЕМ: Сада трагамо за телом, струка каже да пратимо реку док не дођемо до истине

Новости онлајн

28. 01. 2022. у 10:15

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин каже да је српска полиција искључила могућност напада у вези са случајем несталог Сплићанина Матеја Периша, поготово етнички мотивисаног напада.

ВУЛИН О НОВИМ ДЕТАЉИМА ПОТРАГЕ ЗА ПЕРИШЕМ: Сада трагамо за телом, струка каже да пратимо реку док не дођемо до истине

Фото: Јутјуб принтскрин/МУП РС

Напомиње да су испратили кретање сигнала мобилног телефона и да се то поклапа са претпоставком да је Матеј био у реци.

- Ми смо те кобне ноћи испратили читаву линију кретања и сада трагамо за телом. Полиција искључује могућност напада, а поготово етнички мотивисаног насиља. Било је покушаја да се ова трагедија сведе на ниво националног сукоба. Београд је сигуран, отворен град. Ово је трагедија и српска полиција ће учинити све да се то расветли. И хрватска полиција је била овде, уверила се у нашу посвећеност и дала нам је признање за то што радимо. Наставићемо да трагамо, докле год се истина не сазна нећемо престати - казао је Вулин за Дневник РТС-а.

Вулин напомиње да ће све моћи да се каже оног момента када се истрага заврши.

- Ми нисмо донели закључак, него смо само пратили чињенице, па онда када смо дошли до чињеница које су нас упутиле на закључак, онда смо га изнели - рекао је Вулин.

Према његовим речима, у четвртак је полиција претраживала Велико ратно острво.

- Лоши су временски услови, хладно је. Радимо оно што струка тражи, струка каже да пратимо реку и пратићемо је док не будемо дошли до истине - нагласио је Вулин.

Истиче да су испратили кретање сигнала мобилног телефона и да се то поклапа са претпоставком да је Матеј био у реци.

- Ви пратите базне станице које покривају простор, и ви видите како се мобилни телефон кретао кроз реку, што се поклапа са тиме да је Матеј у том тренутку био у реци. Занемаримо то, закључак ће бити необорив онога тренутка када истрага буде завршена. Ниједну информацију нисмо оставили по страни. Проверавали смо и изјаве пророчица, комшија и "идиотске порно снимке" у којима је неко наводно личио на Матеја. Српска полиција себи нема шта да замери - закључио је Вулин.

БОНУС ВИДЕО:

Настављена потрага у реци Сава за несталим Матејом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПЕТАК, 27. МАЈ: Погледајте какво нас време очекује данас и наредних седам дана