ШИРИ СЕ НОВИНАРСКА ПОРОДИЦА "НОВОСТИ": У стални радни однос примљено 13 младих колега ангажованих у новинама и на сајтовима наше компаније

В. Н.

27. 01. 2022. у 22:00

ТИМ новинара компаније "Новости" од данас је богатији за 13 нових сарадника. На свечаности у редакцији нашег листа у стални радни однос примљене су младе колеге, доскоро хонорарци, који су у годинама иза нас вредно радили и учили од старијих, искуснијих новинара и уредника.

ШИРИ СЕ НОВИНАРСКА ПОРОДИЦА НОВОСТИ: У стални радни однос примљено 13 младих колега ангажованих у новинама и на сајтовима наше компаније

Новинари са челним људима "Новости" / Фото И. Маринковић

Тако су "Вечерње новости" успеле и у тешком периоду који већ годинама потреса новинарску професију у читавом свету да се одрже и подмладе екипу која ће добрим причама пунити новинске ступце и наше сајтове.

У екипи стално запослених од четвртка су Елена Божић Талијан, Сњежана Видачковић, Јелена Динчић, Ђорђе Самоиловић, Јелена Бањанин, Аница Клисурић, Ана Војиновић, Милица Стојановић, Оља Мркић, Милица Драговић, Вукашин Дмитрић, Ђурђа Вукић и Кристина Љубисављевић.

Главни и одговорни уредник "Вечерњих новости" Милорад Вучелић није крио задовољство због пријема младих колега:

- Честитам новозапосленима. Јако сам срећан због тога и хвала свима на истрајности. Драго ми је да је већина проистекла из новинарске школе "Новости", јер свако ко је њу прошао зна да је реч о јединој правој новинарској школи.

Вучелић је поручио и да се нада да ће у наредном периоду компанија "Новости" примити још нових људи и да ће они, како је нагласио, ако добро раде и уколико су даровити, имати част да буду чланови ове породице.

Генерални директор компаније "Новости" Недељко Крсмановић овом приликом осврнуо се и на успехе у претходном периоду:

- Направили смо велике кораке и поносни смо на резултате које смо постигли у последњих неколико година. Али, идемо даље и растемо. Данас имамо три сајта са вишемилионском посетом. У односу на конкуренцију, можемо да се похвалимо стабилним највишим позицијама и штампаног издања и сајта. То је резултат генерација које су пре нас радиле у овој кући. Препознали смо шта је будућност и на томе ћемо да радимо и даље.

Крсмановић је подсетио да су у претходном периоду отворене нове интернет странице, дигитализоване су ревије, уведене дигиталне читуље и онлајн продаја књига. Нагласио је и да је најмлађи члан породице - "Н портал", за кратко време стигао до милион читалаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића