ЛИДЕР НА ДОМАЋОЈ ЦСР СЦЕНИ - Компанија Меридан уложила преко два милиона евра у локалну заједницу

Промо

27. 01. 2022. у 14:00

КРОЗ низ друштвено одговорних акција, домаћа компанија помаже у свим сегментима друштва, те је тако у 2021. години Меридиан имао водећу улогу на ЦСР сцени.

ЛИДЕР НА ДОМАЋОЈ ЦСР СЦЕНИ - Компанија Меридан уложила преко два милиона евра у локалну заједницу

Фото: Промо

Свет око нас неповратно се изменио. Борећи се да пандемији видимо крај, из дана у дан подсећамо се и на важност пожртвовања, заједништва и солидарности.

Да бисте обрадовали милионе људи, добра је вест да у овој утакмици важе „голови“ сваког од нас, а компанија Меридиан један је од незамењивих играча, правих универзалаца на мечу хуманости који траје више од две деценије, а који се игра милионима евра донација, стотинама установа којима свакодневно стиже помоћ, те хиљадама појединаца чији је живот из корена промењен.

Стратешко партнерство са Министарством заштите животне средине и локалним самоуправама о пошумљавању целе Србије, два милиона евра донираних здравству у новцу и техничкој опреми у преко 100 градова Србије и региона, спонзорство за десетине аматерских спортских клубова, стипендије за преко 50 најбољих студената које Србије има, кампање друштвене одговорности у више 30 земаља света у којима послује, издвојимо само неке од акција које обарају рекорде хуманости...

 

СТРАТЕШКИ ПАРТНЕР МИНИСТАРСТВА ЕКОЛОГИЈЕ У ПОШУМЉАВАЊУ СРБИЈЕ

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и директор Сектора корпоративних послова компаније Меридиан Вук Динчић недавно су потписали Меморандум о сарадњи, на основу којег ће у наредне три године трајати интензивно пошумљавање целе земље младим садницама, унапређење квалитета ваздуха и јавног здравља.


Ово је само логични наставак компанијске „зелене агенде“, која још од 2020. на свим уплатним местима у Србији и региону користи најсавременије пречишћиваче ваздуха, конструисане у складу са Директивом ЕУ 125/2009 о условима квалитета ваздуха у затвореним просторијама и највишем еко-стандарду на целом континенту - ЦЕН 14511.
 

ХУМАНОСТ ВРЕДНА ДЕСЕТИНА ХИЉАДА СМС ПОРУКА – ПОМОЋ МАЛИМ ХЕРОЈИМА КОЈИ БОЛУЈУ ОД РЕТКИХ БОЛЕСТИ

Пандемија вируса корона, нажалост, не даје предах у трци са временом – ретке и опасне болести свакодневно погађају наше најмлађе суграђане. Победе на хуманитарним лицитацијама у сарадњи са нашим олимпијцима, 100.000 динара донираних за сваку медаљу српских спортиста на ОИ у Токију, организовање кошаркашких турнира у сарадњи са Хуманитарном организацијом „Срби за Србе“, хитне донације за одлазак на лечење у иностранство – само су део Мериданове победничке хумане мисије захваљујући којој су шансу за нов живот добили Софија Маркуљевић, Бошко Гуглета, Лана Лазаревић, Ленка Анђелковић, али и штићеници Института за мајку и дете, Свратишта за децу Нови Београд, Дом за децу и омладину Бања Ковиљача...

 

ДВА МИЛИОНА ЕВРА ДОНАЦИЈА ЛЕКАРИМА И БОЛНИЦАМА У СРБИЈИ, РЕГИОНУ, СВЕТУ...

Још од првог дана пандемије, Меридиан непрестано оснажује установе и појединце на првој линији и „црвеној зони“ борбе против коронавируса. Два милиона евра донација у виду медицинске и техничке опреме допремљено је у преко 60 градова и општина, а неуморни волонтери стигли су у више од 100 здравствених установа Србије и региона.

Компанија активно промовише и масовну имунизацију становништва у Србији, организујући посебне погодности за своје кориснике који доставе доказ о обављеној вакцинацији и адаптирајући своје пословнице у вакциналне пунктове. Такође, прикључила се и финансијски помогла глобалне пројекте, попут УНИЦЕФ програма.

 

#НИСАМПРИЈАВИЛА – СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА

Зид тишине и страха коначно је пробијен, а друштвена мрежа Твитер, као ретко када, одиграла је веома конструктивну улогу, покренувши женску револуција хештегом #нисампријавила, иза кога се крију хиљаде исповести жртава злостављања најчешће без судског епилога.

Речи које погађају директно у мету и активирају црвени аларм који говори да је време за велике промене.

Промене које Меридиан сопственим примером и моделом пословања самостално покреће. Родна равноправност, економско оснаживање жена и нулта толеранција на било који вид насиља и дискриминације за ову компанију је начин рада, а не декларација - више од 60% топ менаџмента ове компаније чине жене. Компанија такође оснажује и организације које се баве проблемом насиља над женама, као што је Сигурна кућа у Београду.НАЈБОЉИ ДОМАЋИ ПОСЛОДАВАЦ И ЧЛАН КОРПОРАТВИВНОГ „КЛУБА 900“ ЕУ

Већ две пуне „пандемијске године“ Меридиан стипендира 50 најбољих студената на домаћим универзитетима и запошљава све више младих стручњака - дипломаца који развијају глобално најконкурентнија решења у области вештачке интелигенције, биг дата, дизајна видео игара, дигиталног маркетинга… Тиме на свом примеру успешно доприноси решавању проблема неусклађености образовних програма и понуде на тржишту рада.

Све ово препознала је не само држава Србија, већ и ЕУ – још од 2020. компанија сваке године добија престижни СМЕ Сертификат Привредне коморе Србије. Реч је о највишем европском стандарду пословања који додељује Светска федерација привредних комора (ICC-WCF), чиме је Меридиан рангиран међу 900 најугледнијих компанија ЕУ.

 

ПОДРШКА АМАТЕРСКОМ СПОРТУ, КУЛТУРИ И УМЕТНОСТИ

Ова компанија потпуно је реновирала и опремила кошаркашки терен на Новом Београду, где ће од сада стасавати нови мајстори под обручем, будући репрезентативци, НБА звезде и МВП играчи о којима ће причати цео свет. Од почетка пандемије, Меридиан је донирао дресове, спортску и техничку опрему, лопте за више од 30 аматерских спортских клубова и удружења широм Србије.

Култура и уметност можда и највише трпе током пандемије – зато Меридиан већ месецима посебне напоре улаже у оживљавање културне сцене у једном од најважнијих здања које ова земља има - Задужбини Илије М. Коларца.

Фото: Промо

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НАЈНОВИЈИ КОРОНА ПРЕСЕК: Преминуле две особе, мање заражених него јуче