НОЋАС ЋЕ СЕ ДЕСИТИ ПОЈАВА КОЈА ЋЕ УБЛАЖИТИ ХЛАДНОЋУ: Најновија временска прогноза Недељка Тодоровића

Новости онлајн

25. 01. 2022. у 22:42

ПРОТЕКЛИХ дана, у Србији су забележене веома ниске температуре. У појединим местима јутарња температура била је и -20, дневна није прелазила у плус, а шта нас даље чека открива метеоролог Недељко Тодоровић.

НОЋАС ЋЕ СЕ ДЕСИТИ ПОЈАВА КОЈА ЋЕ УБЛАЖИТИ ХЛАДНОЋУ: Најновија временска прогноза Недељка Тодоровића

Фото: Танјуг

Он доноси добре вести и каже да нам минус ускоро одлази, али да ће у фебруару бити још белог покривача.

Тодоровић, гостујући у Београдској хроници, рекао је да ће током ноћи температура бити у минусу, али ће за разлику од претходне две ноћи, бити облака.

- Облаци ће да ублаже хлађење приземног слоја ваздуха и биће знатно мање хладно. Температура ће бити од -5 до -3, за разлику од јутрос, када је било -9 у центру, а на периферији је било -13, -14 - каже Тодоровић и додаје:

- Следи пораст температуре, слабљење јутарњих мразева. Биће падавина до краја месеца, то би било врло слабе падавине, нешто мало снега, кише. Сутра ако буде било снега, неће ни да се забели - наводи гост Хронике.

Фото: Принтскрин

Према његовим речима, очекује се да 1. и 2. фебруара буде снежних падавина, а да највиша дневна температура буде изнад нуле.

Подсећа да је прошле године зима била блага, али да је последњи снег пао 7. априла, те да се не може рећи када ће бити крај зиме.

- Мало је хладнија зима, али није ни близу оне средње, неколико деценија уназад, параметрима којима карактеришемо зиму: средња температура, број дана са снежним покривачем. Само смо достигли просечну висину максималног снега, од 27 центиметара, у децембру прошле године - објашња метереолог.

Каже да је појачана сунчева активност почела у јануару, али она не расте непрестано.

- Седам дана има пораст, па извесни пад. Невоља је што се то догађа и даље у јануару, у зимском месецу, када има доста облака. Још није права ефикасност, јер облаци спречавају продор УВ зрачења - наводи Тодоровић.

Додаје да се између 3. и 10. фебруара очекује сунчано време.

- Биће преко седам или осам степени, може да достигне и 10 степени. Првог и другог фебруара биће мало снега, па после отопљење - закључује метеоролог Недељко Тодоровић.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО: 

Пљеваљко село Косаница насло се у зизи јавности након сто је у уторак ујутро измерено -33

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу