ВОЗАЧИ ОПРЕЗ: Чести застоји на путевима, због леда и снега

Танјуг

24. 01. 2022. у 19:02

СНЕЖНЕ падавине су углавном престале, међутим сада јак мраз сваку влажну деоницу претвара у лед, а у оваквим условима вожње чести су застоји и прекиди у саобраћају, упозорава Аутомото савез Србије у најновијем извештају о изменама у режиму саобраћаја због радова на путевима.

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ: Чести застоји на путевима, због леда и снега

Фото Танјуг/АП

АМСС у извештају наводи да је због радова на изградњи моста преко реке Пепељуше у левој коловозној траци будућег ауто-пута Е-761, на деоници Крушевац (Јасика) - Кошеви дошло до сужења државног пута са леве стране.

Продужавају се радови на санацији клизишта Грачаница на деоници Мијоска - гранични прелаз Гостун и трајаће до 31. јануара, а у току извођења радова саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Алтернативни путни правац је деоница Коловрат - Јабука.

Због извођења радова на изградњи нове петље Бубањ Поток на Обилазници око Београда и њеног уклапања са постојећим аутопутем, на АП Е-75 у смеру ка Нишу, саобраћај се одвија по измењеном режиму од зоне искључења са аутопута на Кружни пут до петље Траншпед.

Радови се одвијају у десној коловозној траци, у смеру ка Нишу. Саобраћај се одвија левом коловозном траком (смер Ниш - Београд), и то претицајном и возном траком за смер кретања возила од Београда ка Нишу, док се зауставном траком и девијацијом одвија саобраћај за смер кретања возила од Ниша ка Београду. Измењен је режима саобраћаја на делу државног пута из правца Суботице ка Новом Саду.

До 31. јануара одмориште Зобнатица биће затворено због извођења радова на уливној и изливној траци са одморишта. Следеће доступно одмориште је станица за снабдевање горивом ОМВ.

До 1. фебруара изводиће се радови на рехабилитацији деонице Жабари - Велика Плана, а саобраћај ће се за то време одвијати наизменичним пропуштањем.

У току су радови на санацији отцепљења коловоза на деоници Ариље - Прилике, код места Клисура. Радови се изводе у периоду од 7 до 15 часова, а саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Након 15 часова саобраћај се одвија нормално.

До 15. фебруара продужени су радови на редовном одржавању паркинг одморишта Јерина у близини петље Водањ, а одмориште ће бити затворено у смеру Београд - Ниш. Привремена саобраћајна сигнализација ће бити постављена од почетка изливне траке паркинга. Следеће доступно одмориште је станица за снабдевање горивом Лукоил након 17км од паркинг- одморишта Јерина.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРЕМЉ ПОТВРДИО: Ево какву поруку је Зеленски послао Путину - видите како је успео да је председник Русије ЛИЧНО добије