ПОЧЕТАК ШКОЛЕ НЕ ЗНАЧИ КРАЈ КОРОНЕ: Др Шеклер јасан - Не очекујем четврту дозу вакцине

Новости онлајн

24. 01. 2022. у 09:22

ПОЧЕТАК школске године не значи да је одзвонило и корона вирусу, али да смо прешли две трећине и да смо на добром путу то је свакако, сматра вирусолог Миланко Шеклер.

ПОЧЕТАК ШКОЛЕ НЕ ЗНАЧИ КРАЈ КОРОНЕ: Др Шеклер јасан - Не очекујем четврту дозу вакцине

Фото Принтскрин / РТС

- Незгодно је било донети одлуку да ли ће деца поћи у школу у овом тренутку, али се надам да су они који су одлучивали узели у обзир и удео заражавања од Нове године до сада - рекао је вирусолог Миланко Шеклер у јутарњем програму на РТС-у.

Он каже да ни Јужна Африка није доносила неке стриктне мере када је настао омикрон, тако да је савет послати децу у школу, додајући да је сезона вируса, тако да није решење избегавати колектив.

Осврнуо се на вакцинацију и нагласио да је према подацима већ очигледно да су вакцинисани имали лакшу слику када је у питању омикрон, па да су чак и невакцинисани имали лакшу слику, али да ипак није искључено да није могуће добити и тежу.

- Врло је јасно да вакцинисани прођу без тешке клиничке слике, добар део невакцинисаних прође са лакшим симптомима, али и даље може да се деси да имају тешку слику и да заврше у болници - каже он.

Пре него што ће се у Србији појавити омикрон сој корона вируса, у научним круговима спекулисало се да ли би било корисно дати четврту дозу вакцине против корона вируса.

Вирусолог др Миланко Шеклер данас има јасан став по овом питању.

- Не ишчекујем четврту дозу - каже др Шеклер за РТС.

Објашњава да се сада сви понашају мало погубљено.

Вирусолог каже да не постоје никакви подаци да ће нова подваријанта створити тежу клиничку слику од тренутне и да су вакцине које имамо тренутно довољна заштита. Када је у питању четврта доза, он тврди да је засада довољна заштита са три дозе које се дају у нашој земљи.

БОНУС ВИДЕО:

НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАХАРОВА: Џонсонова изјава је монструозна - мрачно, недуховито и веома вулгарно