БОЛНИЦЕ ЗАКРЧЕНЕ ЗБОГ ПРЕЛОМА: Др Јефтић упозорава - Не излазите напоље без преке потребе

Новости онлајн

24. 01. 2022. у 08:29

ДОКТОРКА Данијела Јефтић из Хитне помоћи рекла је да је 115 позива било ноћас, а 125 током јучерашњег дана, док је број интервенција јуче на јавним местима био 21, а ноћас 13, до овог тренутка било је око 1.600 позива Хитној.

БОЛНИЦЕ ЗАКРЧЕНЕ ЗБОГ ПРЕЛОМА: Др Јефтић упозорава - Не излазите напоље без преке потребе

Фото Shutterstock

- Заједнички именитељ током свих ових дана је огроман број повреда и на јавним местима, а током ноћи било је доста и кућног трауматизма - истакла је Јефтићева.

Према њеним речима, имали су толико прелома да су болнице биле закрчене.

- Углавном се ради о старим људима, мада је било доста повреда и код млађих. Код старијих је то најчешће прелом кука - навела је докторка и упозорила и на преломе главе.

Апеловала је на све старије суграђане да размишљају пар корака унапред и да не излазе напоље без преке потребе, као и да им млађи помогну у набавци.

Говорећи о значају витамина Д, рекла је да он ојачава наше кости и да је битан за све старосне категорије, посебно код деце, трудница и старијих.

- Треба да га уносимо стално, опадање косе, меланхолија, депресија, чести болови у костима треба да нас упућују на мањак витамина Д и да га редовно надокнађујемо - истакла је Јефтићева.

Како је рекла, истраживања показују да је Д витамин повезан и са мигренама, дијабетесом, менструалним синдромом, хипертензијом, аутоимуним и малигним болестима.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СРАМНЕ РЕЧИ ХРВАТСКОГ ПИЛОТА У ЈУТАРЊЕМ ЛИСТУ Оптужен да је пуцао на цивиле на Петровачкој цести - Нисам био тамо, колона била мешовита