САЈАМ ЋЕ БИТИ КОВИД АМБУЛАНТА? Доктор Бекић - Овај талас епидемије донео доста хоспитализоване деце

Танјуг

23. 01. 2022. у 09:57

ДИРЕКТОР Дома здравља Савски Венац и координатор пунктова за вакцинацију на Београдском сајму и у тржним центрима, Зоран Бекић, рекао је данас да ће у случају додатног погоршања епидемиолошке ситуације и раста броја заражених, на Сајму бити организована ковид амбуланта.

САЈАМ ЋЕ БИТИ КОВИД АМБУЛАНТА? Доктор Бекић - Овај талас епидемије донео доста хоспитализоване деце

Фото: Принтскрин

- Бројеви заражених су дупло већи него што имамо званичне податке, јер се многи не пријаве, него остају код куће очекујући да ће то да прође због блажег соја. Потребно је да се сви који имају симптоме јаве лекару, јер не могу грађани да одреде да ли су болесни или не- рекао је Бекић за РТС.

Према његовим речима, полазак у школу ће повећати број инфициране деце, јер се омикрон брзо шири.

- Потребно је да се родитељи имунизују јер ће тако на најбољи начин да заштите своје дете, пошто је овај талас епидемије донео доста хоспитализоване деце. То је најбољи пут како то да спречимо, зато и видимо обавезну имунизацију у одређеном броју држава у Европи, а популација деце од 12 до 17 годиња код нас је најмање имунизована, свега 15.000- казао је Бекић.

Он је рекао да ће због малог одзива на вакцинацију од сутра бити затворени пунктови у тржним центрима Стадион, Рајићева и Икеа, а да ће остати само пункт у ТЦ Галирији.

Навео је да је на Сајму, који је највећи вакцинални пункт у Србији, до сад апликовано око 555.000 доза вакцине - 238.000 првих, 220.000 других и 94.000 трећих доза.

- Имунозовали смо 58,8 одсто људи укупно у Србији. Врло је успорен процес у последње време. Прошле године смо у фебруару и марту у једном дану имунизовали 80.000 људи, сада нисмо толико ни за 20 дана јануара- рекао је Бекић.

БОНУС ВИДЕО:

"НОВОСТИ" У КРУШЕВАЧКОЈ КОВИД-БОЛНИЦИ: За годину дана бринули о 6.000 пацијената

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)