УЛИЦУ ГДЕ ЖИВИ НАЗВАО ПО НОЛЕТУ: Пензионер Mилан Kовачевић (72) из Младенова код Бачке Паланке велики поштовалац нашег тенисера број један

Љиљана ПРЕРАДОВИЋ

23. 01. 2022. у 11:34

НАСЕЉЕ Младеново у бачкопаланачкој општини може да се похвали да међу сеоским сокацима има и булевар!

УЛИЦУ ГДЕ ЖИВИ НАЗВАО ПО НОЛЕТУ: Пензионер Mилан Kовачевић (72) из Младенова код Бачке Паланке велики поштовалац нашег тенисера број један

Милан Ковачевић испред своје зграде, Фото Приватна архива

И то не било какав, већ назван по планетарно најбољем тенисеру на свету - Новаку Ђоковићу. Најпре, желећи да и на тај начин покаже поштовање најбољем рекету свету, али и да себи приушти задовољство, Милан Ковачевић (72), пензионер из овог места са близу 2.700 душа, на своју кућу у Улици кнеза Михајла 59, како му гласи званична адреса, на видном месту, одмах до улаза у кућу, поставио је плаву таблу, на којој је белим, ћириличним словима, исписано "Булевар Новака Ђоковића".

На овај занимљив и оригиналан потез, наш саговорник се, како вели, одлучио пре око две године, јер обожава Ђоковића и не пропушта ниједан његов меч, и пасионирано прати његову каријеру од почетка. За срце му је прирастао од првог тренутка када је видео снимак, Новак Ђоковић код ограде у кампу Јелене Генчић. Још тада му је нешто рекло да ће тај дечак бити успешан у тенису.

- Нолета, једноставно, обожавам - истиче Ковачевић, додајући да воли спорт, посебно тенис.

- Он је пре свега, диван и велики човек. Многима је помогао. У знак захвалности што нам својим победама и хуманошћу приређује радост, на моју кућу сам поставио ову таблу, израђену уз помоћ пријатеља. Ко зна, можда се једнога дана, улица и заиста преиуменује.

"Додали " и Новака на слику, Фото Приватна архива

У разговору за "Новости", Ковачевић не може а да се не осврне на недавна дешавања у Аустралији када је најбољем тенисеру онемогућено да учествује на Аустралијен опену.

- То је све политика - уверен је наш саговорник.

- Уплашили су се да ће се и десети пут уписати као победник овог турнира, што би се сигурно и догодило да га нису отерали. Ово је незапамћен случај и нема никакве везе са спортом. Без обзира на све, Ноле ће за мене увек најбољи на свету, и када побеђује и када губи.

Ковачевић није сигуран да ли је Новаку Ђоковићу познато да је незванично добио булевар у Младенову, али би му било драго да та информација стигне до првог рекета света.

- Рођаци су ме фотографисали поред табле на кући, и знајући колико обожавам Нолета, направили су фотомонтажу, као да и он стоји поред сестриног унука и мене - објашњава нам Ковачевић порекло фотографије.

- Родбина ван граница наше земље је међусобно делила ту слику.

Младеновчани, али и њихови гости пролазећи Улицом кнеза Михајла, застану код броја 59, желећи да се фотографишу поред табле "Булевар Новака Ђоковића".

СПРЕМА БИЛБОРД

ПОСЛЕ постављање табле, Ковачевић се спрема на још један подухват у Нолетову част.

Наиме, одлучио је да на кров куће остави билборд посвећен Новаку Ђоковићу.

- То ћу урадити када освоји 21. гренд слем турнир - најављује верни Нолетов навијач. - Већ сам разговарао са неким фирмама које ће то урадити, а на билборду величине метар са метар и по писаће: "Ноле, најбољи си свих времена".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе