ПРАВО БОГАТСТВО ЖИВОТ БЕЗ СТРЕСА: Наталија и Бранко Раденковић напустили Братиславу и настанили се пре три месеца у алексиначком селу Грејач

Далиборка Алихоџић

23. 01. 2022. у 12:33

НАТАЛИЈА (23) је напустила манекенски позив да би са Бранком (34) почела нови живот далеко од родне Братиславе. Бранко, рођени Нишлија, у Братислави је држао кафић, али се одрекао тог посла и посветио уметности.

ПРАВО БОГАТСТВО ЖИВОТ БЕЗ СТРЕСА: Наталија и Бранко Раденковић напустили Братиславу и настанили се пре три месеца у алексиначком селу Грејач

Наталија и Бранко Недељковић, Фото Д. Алихоџић

Пре три месеца настанили су се у забаченом алексиначком селу Грејач, у викендици коју су седамдесетих година прошлог века саградили Бранкови баба и деда и у којој нико није живео десетак година. Они су намерни да себи направе еко-рај у коме ће гајити животиње и производити храну. За три месеца већ су удомили 35 животиња и немају намеру да се зауставе на том броју. Кокошке, зечеви, хрчци, морско прасе, мачке, пси... као и гусан Буено као заштитни знак њиховог имања.

- Пресрећна сам овде јер имамо све што нам је потребно за живот. Природа, ваздух, животиње, вода, све је онако како смо замишљали. Богатство је живот без стреса, а не паре на рачуну - вели Наталија која је без размишљања оставила привлачну каријеру манекенке, коју је градила од Италије до Кине, јер јој је "душа била празна".

Фото Д. Алихоџић

Каже да сада води много испуњенији живот јер је посвећена стварима које воли:

- Много смо узбуђени што сваки дан видимо промене на имању и зато што све то радимо сами. Трудимо се да што више материјала рециклирамо и драго ми је што је Бранко вешт па уме да направи све што замислимо - поносна је тек венчана супруга која се труди да што пре научи српски језик.

- Људи понекад прођу цео свет тражећи љубав и срећу, али ја мислим да је љубав у нама, само јој треба показати пут.

Фото Д. Алихоџић

Наталија каже да је многима чудно што одбија позиве да се врати манекенству, али то је превише напоран посао који тражи одсуство од куће. Не може, каже, да замисли да остави Бранка и њихове животиње на два месеца. Наталија је инструктор јоге па се сада посветила томе и часовима онлајн, тако да јој живот у забаченом селу не смета. Помаже и Бранку око продаје слика, а она је главни "кривац" што се вратио уметности.

- После завршене Високе уметничке школе у Нишу, мало сам лутао и тражио себе, да бих се скрасио у Братислави где сам отворио кафић. Потпуно сам запоставио сликање и ко зна да ли бих икада више стао пред штафелај да у мој живот није ушла Наталија. Можда је некима наш потез чудан, али све више људи жели да живи на овај начин. Епидемија само убрзава тај покрет јер се "закључавање" драстично лоше одразило на здравље и психу људи - каже Бранко.

Фото Д. Алихоџић

БРАНКО ПОСТАО ВЕГАН

НАТАЛИЈА и Бранко су вегани и не једу ништа што је животињског порекла. Шале се да су све животиње код њих безбедне и да су прави чланови породице.

- Када сам била мала одрастала сам на имању пуном животиња и тада сам говорила мојој баки да ће и моја деца да расту са животињама - вели Наталија, која је одличан познавалац веганске кухиње.

Требало јој је само месец дана да Бранка убеди да промени начин исхране:

- Изгубио је 20 килограма, а пун је енергије. На пролеће ћемо почети да гајимо органско поврће - каже Наталија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДАНАС БИ МРКИ БИО 80. РОЂЕНДАН: Одржан шестомесечни помен Милутину Мркоњићу на Новом гробљу (ФОТО/ВИДЕО)