ВУЛИН ОБИШАО РАДОВЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Гради се Ватрогасно-спасилачка станица

Танјуг

21. 01. 2022. у 13:10

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас радове на изградњи Ватрогасно-спасилачке станице Нови Београд која ће значајно допринети већој безбедности и сигурности грађана ове најнасељеније општине у Србији, а коју Новобеограђани чекају дуже од 50 година.

ВУЛИН ОБИШАО РАДОВЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Гради се Ватрогасно-спасилачка станица

Фото: Принтскрин

Министар је након обиласка градилишта нагласио да ће ова станица значајно унапредити рад ватрогасаца и дати велики допринос у спасавању људских живота, јер у случајевима пожара, несрећа и других елементарних непогода они управо зависе од брзине реаговања ватрогасних служби, саопштио је МУП.

- Изградњом овог објекта просечно време стизања ватрогасно-спасилачких екипа на територији општине Нови Београд ће бити значајно смањено, на свега минут и по до 6, уместо 10 до 12 минута, колико у просеку сада треба ватрогасцима да дођу из Земуна и то када нема саобраћајних гужви. Тиме ћемо успети да спасемо већи број људи и умањимо последице ванредних ситуација по имовину грађана - рекао је Вулин.

Додао је да је изградња ове станице, имајући у виду насељеност Новог Београда, требало давно да се деси.

- Новобеограђани станицу чекају од седамдесетих година прошлог века. Србија, коју води председник Александар Вучић, је земља која уочава проблеме и решава их и своја обећања грађанима испуњава. Захваљујући нашем економском јачању и стабилности, у могућности смо да реагујемо, да градимо, да јачамо капацитете и будемо још ефикаснији у заштити наших грађана - истакао је Вулин и додао да ће новобеоградска станица бити отворена у марту ове године.

Министар је указао да су у претходне три године, на територији Општине Нови Београд, припадници Сектора за ванредне ситуације имали 1.491 интервенцију, од чега су током прошле године интервенисали 534 пута.

Ватрогасна станица на Новом Београду биће смештена уз Улицу Ђорђа Станојевића, на површини већој од 500 метара квадратних, наведено је у саопштењу.

 

БОНУС ВИДЕО:

ОРИЛА СЕ ПЕСМА: Пливање за часни крст на Савском језеру

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Почиње М3 гејминг викенд: 13 тимова правиће игре 48 сати уз подршку ментора из гејминг индустрије