АКО СЕ ЈЕДАН УКУЋАНИН РАЗБОЛИ, ЦЕЛА ПОРОДИЦА ИДЕ У ИЗОЛАЦИЈУ: Колико дана боловања вам следује ако сте заражени омикроном

Новости онлајн

19. 01. 2022. у 10:32

ОМИКРОН је далеко заразнији од претходних сојева вируса корона, али је према речима стручњака клиничка слика знатно блажа.

АКО СЕ ЈЕДАН УКУЋАНИН РАЗБОЛИ, ЦЕЛА ПОРОДИЦА ИДЕ У ИЗОЛАЦИЈУ: Колико дана боловања вам следује ако сте заражени омикроном

Фото: З. Рашић

У последњих десетак дана је велика навала на ковид амбуланте, а све чешће и целе породице долазе на преглед. Лекари саветују родитељима да не доводе децу ако имају температуру око 37, него да им помажу супицама, чајевима и витаминима.

Александар Стојановић, директор Дома здравља Палилула, истакао је да омикрон сој вирус има далеко блаже симптоме, али да га добијају и далеко млађа деца него раније.

- Јуче смо оборили рекорд по броју људи који су били у ковид амбулантама. Имали смо 18.000 позитивних, а плашим се да ће тај број данас порасти. Омикрон даје блаже симптоме, али лоша ствар је да има много заражене деце. Имате деце од 15-20 дана која имају ковид! Плашим се шта ће се десити кад деца крену у школу идуће недеље. Ми смо јуче према налогу министра (Златибора) Лончара појачали све ковид амбуланте, ја сам лично моје екипе појачао за 30 посто, али заиста, кад имате 826 прегледаних дневно, то је веома озбиљан број - рекао је Стојановић.

Један заражени, сви у изолацију

Директор Дома здравља Палилула открио је колико дана боловања се од уторка добија приликом заразе омикрон сојем корона вируса.

- Смањили смо број дана опоравка зато што је омикрон слој далеко блажи и ту смо дали седам дана, а они који су били у присуству зараженог њима дајемо пет дана. Ако неко у породици има корону, а други укућани немају, сви треба да буду у изолацији пет дана и моје мишљење је да би требало 5. дана да дођу да се тестирају - рекао је Стојановић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

ПОЗИТИВНИ ИЛИ НЕГАТИВНИ, ПРОСУДИТЕ САМИ: Како се користи кућни тест

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗЕМЉОТРЕС У КАЧАНИКУ: Нема материјалне штете