МЛАДЕН МИЈАТОВИЋ О СНИМКУ НА КОМ СЕ ЧУЈЕ "ХАЈДЕ УСТАНИ": Полиција утврдила нове детаље, насиља није било

Novosti online

18. 01. 2022. у 10:55

МАТЕЈ Периш из Сплита нестао је у Београду у ноћи између 30. и 31. децембра. Из потпуно непознатих разлога Периш је око 1 и 20 после поноћи истрчао из клуба "Готик" у којем је био са друштвом и од тада му се изгубио сваки траг.

МЛАДЕН МИЈАТОВИЋ О СНИМКУ НА КОМ СЕ ЧУЈЕ ХАЈДЕ УСТАНИ: Полиција утврдила нове детаље, насиља није било

Фото: Принтсцреен/Пинк/Инстаграм/matejperis

Данас је 19. дан потраге, а српска полиција, како саговорници Пинка истичу, не одустаје од чешљања терена.

Новинар Младен Мијатовић истиче да у последњих неколико дана медијима кружи доста дезинформација када је у питању овај случај.

Он се дотакао и спорног снимка на ком се чује реченица "Хајде сад устани", као и извесне Маје, са којом се Периш кобне ноћи чуо, објашњавајући да је полиција детаљно проверила све наводе и сваки потенцијални траг.

- Полиција је утврдила да није било насиља, да младог Периша нико није јурио пре него што је скочио у реку Саву. Он је био сам, и није било ниједне особе поред њега, што искључује могућност да је био приморан да скаче у воду. У води је хладно, температура је тада била око 6 тепени. Наравно, свако ко доспе у тако хладну воду, нема велике шансе да преживи, уколико у року од неколико минута не изађе из воде - каже Мијатовић.

Како је додао, небитно је да ли се Периш чуо са особама које се помињу у медијима, јер је сам изашао из клуба где је био са пријатељима.

- Он је неких 12 минута трчао београдским улицама, што се види и на снимцима, након чега је, као што смо рекли, ушао у воду - прича Младен.

Мијатовић додаје да је реконструкција догађаја обављена детаљно, а да је Ненад Периш, отац несталог, упућен у сва сазнања поводом овог случаја.

- И полиција из Загреба је долазила, они су максимално похвалили рад српске полиције, а то све време говори и отац Матеја Периша - каже Мијатовић.

Мијатовић напомиње да полиција не одустаје од случаја, проверавајући све информације, спекулације, као и дезинформације.

- Ништа се не препушта случају, и потрага траје до даљег. Суштина је да се Матеј Периш званично води као нестало лице. И док се год води као нестало лице, потрага траје - навео је Мијатовић.

Мијатовић је додао да су полиција из Панчева, Пожаревца и других места укључене у потрагу.

- Да ли ће, или не, бити пронађено тело, о томе је сада непотребно говорити - наводи Мијатовић.

Ратомир Антоновић, из Центра за безбедност, истиче да како време одмиче, све мање постоји нада да је Матеј Периш жив.

Како је додао Антоновић, услед временских прилика, не постоји шанса да је он жив, јер су температуре ишле испод нуле.

- Имали смо лажне снимке, експлицитне, па су биле разне информације да је виђен у Руми... Било је ту пуно дезинформација... Један београдски медиј је добио поруку, где се Матеј, како су пренели, јавља и извињава се оцу... - рекао је Антоновић, додајући да такве ствари вређају породицу.

Говорећи о пријатељима несталог, Антоновић напомиње да нико од њих није осуђен, већ је само речено да нису смели тако брзо да буду пуштени кући, јер је, како је додао, требало да остану у Београду ради давања свих додатних информација.

- Ако неко располаже релевантном информацијом, нека је подели са органима, али не да би преузео неку пажњу, и присутност у медијима - прича Антоновић.

- Сматрам да је њихов исказ од посебне важности - прича Антоновић.

(Пинк.рс)

БОНУС ВИДЕО: Rekonstrukcija kretanja Mateje Periša u noći nestanka

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума