ЈАВИО СЕ ЧОВЕК, КАЖЕ ДА ЈЕ ВИДЕО АЛЕКСУ: "Била сам бесна због Матеја, сад разумем - желимо да се врате живи"

Новости онлајн

17. 01. 2022. у 17:46

ВЕЋ 21 дан трага се за несталим Алексом Станковићем (21 ) из Крушевца. Трачак наде био је последњи позив који је примила Алексина сестра. Наиме, јавио се човек који тврди да је Алексу 5. или 6. јануара видео у Гроцкој у Београду.

ЈАВИО СЕ ЧОВЕК, КАЖЕ ДА ЈЕ ВИДЕО АЛЕКСУ: Била сам бесна због Матеја, сад разумем - желимо да се врате живи

Фото: Приватна архива

- Ћерка је причала са њим и каже да је одмах оставио све своје податке за случај да затреба полицији, јер је убеђен да је дечак кога је видео баш наш Алекса. Он је возач камиона и ради у Италији и за празнике је био у Србији. Каже да би нам јавио и раније, али је тек после препознао да је то Алекса, када је видео његову фотографију у медијима - прича Алексина мама Оливера.

Како каже, у Гроцкој не знају никога, као ни иначе у целом Београду.

- Не би личило на Алексу да је упао у лоше друштво, али чак и да јесте, нема никакве везе, само да ми се врати жив - кроз сузе једва говори Оливера.

Сваког дана чека да чује бар нешто о њему, а највише да је нађен и да је добро, да је жив. 

- Прво сам била бесна што се толико писало о несталом Матеју, а не о мом сину. То је био онај мајчински бол. Сада разумем и Матејеву породицу. Сви ми само желимо да нам се деца врате жива - каже Оливера.

Алекса је увек био код куће. Ретко кад је излазио. Празницима би био са породицом, али ове године то није био случај. И Нову годину и Божић, дочекала је мајка без њега.

- Нема га, као да је у земљу пропао. Како се осећам? Никако. Присећам се претходних година када ми је и супруг био жив прошле године, и Алекса ту. Сада сам остала сама. Супруг је преминуо у септембру прошле године. Тако да сам сада баш сама - испричала је недавно Оливера.

На питање да ли је можда смрт оца утицала на то да Алекса оде, каже да не верује.

- Имам ћерку и сина из првог брака. Старији су од њега. За мене је био највише везан. То је дете које ми је све причало. Један час није побегао из школе. Да ми је неко рекао да ће Алекса ово да уради ја му не бих веровала. Све ми је причао, поверавао ми се за сваку ситницу. И, онда се деси нешто овако. Да сам знала, па тај дан да га видим. Испратио ме је ујутро на посао у пола седам. Био насмејан. Нормално се понашао. Два дана пре тога, моја ћерка је била овде и он је спремао ручак. Дијана каже да је био скроз нормалан. Ништа није наговештавало да ће ово да се догоди - прича мајка.

Алекса је нестао 28. децембра. Са собом је понео све дипломе, сведочанства, сва документа, због чега мајка мисли да је отишао негде у иностранство, да му је неко понудио посао јер је одличан познавалац компјутера.

Зато је у понедељак полиција узела кућиште од његовог компјутера и блокче његово, у којима су биле исписане шифре, али све је било узалуд. Све је вратио на фабричка подешавања.

За Алексом је расписана потерница.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: У ове делове Србије стижу пљускови и грмљавина - могућ и град