ЗАДОВОЉНИ РЕЗУЛТАТИМА ГЛАСАЊА: Друштво судија Србије поздравља промене Устава које су грађани потврдили на референдуму

Novosti online

16. 01. 2022. у 23:25

ПОВОДОМ првих резултата референдума, огласило се Друштво судија Србије.

ЗАДОВОЉНИ РЕЗУЛТАТИМА ГЛАСАЊА: Друштво судија Србије поздравља промене Устава које су грађани потврдили на референдуму

Фото: С. Бабовић

Друштво поздравља промене Устава које су грађани потврдили на референдуму.

- Референдумска кампања је први пут покренула у друштву свестрану дебату о правосуђу, показала сву сложеност и деликатност тог система и многобројност питања о којима се мора водити рачуна приликом његовог уређења и тиме допринела развоју укупних демократских односа. Грађани су, својом одлуком на референдуму, омогућили изградњу бољег институционалног оквира за судство и тужилаштво - пише у саопштењу.

Наводи се да је "Овај важан први корак подстрек да се добра искуства сарадње са струком наставе и у процесу израде правосудних закона, који би требало да даље развију механизме за спречавање политизације правосуђа и за јачање независности судства и самосталности тужилаштва."

- Друштво судија указује и на то да је веома важно да медији наставе да прате рад правосуђа на начин који грађанима објашњава како оно функционише и шта су циљеви промена, задржавајући дебате стручњака као основни облик тог информисања - саопштило је Друштво. - У тим процесима Друштво судија Србије ће, као и у претходном периоду, дати свој допринос, остајући привржено независности судства и враћању поверења грађана у судство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛАЖНЕ БОМБЕ У ЈОШ 300 ШКОЛА: Дојаве о експлозиву и даље угрожавају наставу и наносе велику економску штету држави