ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА: Не очекујте ускоро отопљење - киша, снег и мраз у неким деловима Србије

Новости онлајн

16. 01. 2022. у 15:10

НАРЕДНИХ седам до 10 дана у Србији без већег отопљења и без јачег захлађења. Јутром мраз, а током дана температуре мање-више у складу са календаром, најављује метеоролог Ђорђе Ђурић.

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА: Не очекујте ускоро отопљење - киша, снег и мраз у неким деловима Србије

Фото: Д. Балшић

- Данашње јутро у Србији било је веома хладно. У Сјеници је мерено -17°Ц, у Смедеревској Паланци, у Банатском Карловцу и у Кикинди -10°Ц, док је истовремено у Београду било -1°Ц, у Неготину 0°Ц - навео је Ђурић.

У својој објави на Фејсбуку истакао је да је пред нама сунчан дан уз температуре од 3 до 9°Ц, те да ће температуре у плусу током дана бити и на планинама.

- Ипак, на северу Војводине (Суботица), у котлинама западне и централне Србије (Пожега, Краљево) очекује се магла, уз температуре и током дана испод 0°Ц - навео је изузетке.

Сутра нас, најављује, очекују падавине, али не значајне.

- У Србији у понедељак јутро ведро и хладно, уз мраз, понегде и маглу, а током дана претежно сунчано и топлије. У току вечери у североисточним, а у току ноћи и у осталим пределима Србије очекује се наоблачење са кишом, суснежицом и снегом, док ће на северу падавине већ током вечери престатити, па се оне током ноћи очкују у јужним и централним пределима. Ипак, значајније падавине се не очекују.

Дуваће умерен западни и северозападни ветар, у Војводини и на истоку Србије јак, а у току вечери у свим пределима Србије биће јак. Минимална јутарња температура од -7 до 0°Ц, у Београду -3°Ц, максимална дневна од 5 до 10°Ц, у Београду до 7°Ц - истиче метеоролог.

У уторак се такође очекује снег, док ће у среду температуре достићи максималних седам степени.

- У уторак на северу Србије сунчано, а у осталим пределима облачно, ујутро и пре подне у јужним и централним пределима са суснежицом и слабим снегом. Максимална температура од 2 до 6°Ц, у Београду до 4°Ц.

У среду суво, ујутро уз умерен мраз, а током дана уз максималне температуре од 3 до 7°Ц, у Београду око 5°Ц.

Према његовој прогнози, у четвртак и петак се очекују киша и снег, а током викенда слабљење падавина.

- У четвртак прво у северним, а потом до краја дана и у осталим пределима наоблачење са кишом, у току ноћи са суснежицом и снегом. Максимална температура од 4 до 8°Ц. У петак у Војводини суво, а у осталим пределима облачно и хладније са суснежицом и снегом.

Током наредног викенда биће углавном суво, тек понегде са слабим снегом. Ујутро уз умерен до јак мраз, а током дана прохладно, уз температуре око и који степен изнад 0°Ц - прогнозира Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Неодољиво уживање за двоје