МАТЕЈА ТРАЖИ И ИНТЕРПОЛ: Десети дан потраге за Сплићанином протекао у лошим метео-условима

В. Н.

09. 01. 2022. у 08:55

НЕ одлазим из Београда без њега, а и где да идем - овим потресним речима јуче се огласио отац Матеја Периша (27) из Сплита, за којим траје потрага скоро десет дана.

МАТЕЈА ТРАЖИ И ИНТЕРПОЛ:  Десети дан потраге за Сплићанином протекао у лошим метео-условима

ПОТРАГА Младића траже и по београдским рушевинама, Фото Н. Скендерија/Твитер

У наредном периоду припадницима МУП који су ангажовани у претраживању престоничких река, посао би могли да отежају и лоши временски услови који су најављени за предстојеће дане.

Ненад Периш изјавио је за хрватске медије да ће се из Београда вратити са сином, и да га сви који имају децу разумеју о чему говори.

- Ја сам сигуран да ће МУП Србије учинити све да до Матеја дођемо заједно. Хвала свим људима који га траже и током празника. Нажалост, нема нових информација, а полиција ме пита поједине ствари и тако отклањају дилеме - рекао је Ненад Периш.

Поводом нестанка јуче се огласио и форензичар Часлав Ристић, који је прокоментарисао догађај од пре шест дана када су у једној жардињери пронађени пикавац и пертла, за које се сумњало да припадају Матеју. Како је рекао, Матеј није морао да остави било какав траг за собом, али форензичари зато истражују шире и уже подручје куда се он кретао.

Како је рекао, он није имао информацију да је ишта пронађено. Форензичари су прегледали места на којима је било очекивано да буду пронађени било какви трагови.

- Колико знам, ништа није нађено - рекао је Ристић.

- ДНК анализе могу да се заврше за дан или два, уколико су пронађене пертле. Са пикавца такође може да се узме узорак јер на њему остаје пљувачка.

Према његовим речима, важно је да се испита узрок нестанка, а то би најбоље могли да кажу пријатељи који су са Матејем били у ресторану.

У потрагу за младићем укључен је и Интерпол, о његовом нестанку обавештене су и суседне државе кроз које протиче Дунав. Надлежни су током Божића "прочешљали" Дунав, од ушћа низводно уз леву и десну обалу реке. Потрага је захватила територије општина Стари град, Палилула и Гроцка, а стигли су до Смедерева. Осим тога, испитују се сведоци, претражује се и напуштени објекат "Шпанска кућа" где се сумња да је Матеј провео извесно време након изласка из клуба.

Отац Ненад, Фото Твитер

ОГЛАСИО СЕ И ХРВАТСКИ АМБАСАДОР

АМБАСАДОР Хрватске у Србији Хидо Бишчевић такође је говорио о овом случају. Он је рекао да полиција професионално предано ради свој посао.

- Ми смо у контакту са полицијом и морам да нагласим да они професионално и предано раде свој посао - рекао је Бишчевић.

- Нова сазнања деле са Матејевим оцем и породицом. Уколико им буде била потребна помоћ хрватских колега, они ће се тада за то обратити нашој амбасади, али не желим да спекулишем о крајњем исходу и даљим поступцима.

Према речима Бишчевића, Ненад Периш их је посетио, а то је био дуг и тежак разговор.

Како је рекао, нико не може ни да претпостави како се он тренутно осећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИ НЕИСТИНЕ ДОЖИВЉАВАЈУ КАО СТВАРНОСТ Немци критикују Шолца: Уме ли он да разговара?