МЛАДЕНОВА ШАНСА ЗА ИЗЛЕЧЕЊЕ ЈОШ ДАНАС: За лечење потребно још 30.000 евра

Ј.Д.

09. 12. 2021. у 14:44

МЛАДЕНУ Перићу из села Лисо поље код Обреновца почетком септембра је сасвим случајно, приликом редовног систематског прегледа који је морао да уради због новог посла, дијагностикована акутна мијелобластна леукемија. Шансу за излечење пронашао је на клиници "Ацибадем" у Турској, због тога је неопходно да до данас скупи 30.000 евра, док му је за цео процес лечења потребно око 140.000 евра.

МЛАДЕНОВА ШАНСА ЗА ИЗЛЕЧЕЊЕ ЈОШ ДАНАС: За лечење потребно још 30.000 евра

Privatna arhiva

Од тада овај двадесетседмогодишњи младић води битку за своје здравље. Отац двоје мале деце, трогодишњег Вука и двомесечне Милице.

Иако је прошао већ кроз два циклуса хемиотерапија уз лек Рyдапт, али и операцију апцеса, који је настао приликом инфекције, Младену је већ на почетку лечења указано на то да ће му бити потребна трансплантација коштане сржи.

- Лекари који брину о мом здраственом стању су врсни експерти у свом послу, али је проблем што у нашој земљи не постоје техничких услови за трансплантацију коштане сржи у овом момнету. Немам много времена, зато морам да наставим лечење у Турској. Ћеркицу сам добио после прве хемиотерапије и сваки минут са децом ми је важан, зато молим све који су у могућности да ми помогну - каже Младен Перић.

Наглашава да би одласком у Турску избегао још минимум 2 хемиотерапије и да би одмах могао да пређе на процес хаплоидентичне трансплатације коштане сржи.

- Ако се данас скупи неопходна сума новца, већ у понедељак бих био на клиници у Турској, где би почели да ми раде основне анализе. На основу њих би видели да ли је болест у ремисји и да ли је трансплантација уопште могућа. Уколико све буде у реду, за три до четири месеца могу бити потпуно здрава особа - закључује Перић.

Средства су му потребна за лечење, трансплантацију коштане сржи, специјалистичке и контролне прегледе, дијагностику, рехабилитације, за лекове, суплементе као и за путне трошкове и смештај. А начини на које можете све да му помогнете су истакнути на сајту budihuman.rs.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)