КАД ЋЕМО ПРЕСТАТИ ДА ДРХТИМО ПРЕД МУТАЦИЈАМА КОРОНЕ? Др Тиодоровић открива: "Кинези праве вакцину отпорну на све сојеве"

Новости онлајн

07. 12. 2021. у 11:30

ЧЛАН Кризног штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да Кинези увелико припремају и испитују вакцину која ће бити отпорна на све мутације корона вируса.

КАД ЋЕМО ПРЕСТАТИ ДА ДРХТИМО ПРЕД МУТАЦИЈАМА КОРОНЕ? Др Тиодоровић открива: Кинези праве вакцину отпорну на све сојеве

Фото: Птинтсцреен/РТС

Тиодоровић, такође, истиче да, када је реч о омикрон соју, извештаји показују да су вакцинисани вишеструко заштићенији и када прети нови сој, пише "Блиц".

- Лекови делују док делују, вирус се заустави, среди се клиничка слика, док се опорави пацијент, али то није коначно решење. Коначно решење је увек вакцина. Вакцина је та која ће обезбедити дуже заштитно дејство да људи буду безбедни - рекао је Тиодоровић. 

Навео је да су Кинези објавили да праве вакцину која ће имати дејство према свим врстама корона вируса и нагласио да би било изванредно ако би то урадили, али да треба сачекати испитивања која, како каже, нису тако једноставна.

- Треба испитати не само колико стварају антитела, него да ли стварају и неке нежељене ефекте, да ли има реакција. Има основа да то буде добро, они су и направили вакцину од целог вируса, јесте мртав вирус, али је цео вирус у питању - рекао је Тиодоровић.

Додао је да подаци показују да у оним земљама где се суочавају са новим сојем, да су вишеструко заштићенији они који су вакцинисани.

- Дакле, вакцина је једино решење и прави пут. Апелујем још једном да се људи вакцинишу - навео је Тиодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Почиње М3 гејминг викенд: 13 тимова правиће игре 48 сати уз подршку ментора из гејминг индустрије