ОБУКА БУДУЋИХ ПОДОФИЦИРА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Теренско и теоријско усавршавање на полигону Пескови

Танјуг

06. 12. 2021. у 23:37

НА ПОЛИГОНУ Пескови код Пожаревца, у току је обука у теренским условима полазника 32. Лидерског курса који се реализује у Центру за обуку и усавршавање подофицира Наредник Милунка Савић, саопштило је Министарство одбране.

ОБУКА БУДУЋИХ ПОДОФИЦИРА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Теренско и теоријско усавршавање на полигону Пескови

Фото: Министарство одбране

За осам недеља, колико овај курс траје, војници се оспособљавају да правилно, сигурно и ефикасно командују групом, послугом, посадом или тимом у свим борбеним условима и да обављају задатке из надлежности заменика командира одељења у миру и рату.

Из Министарства одбране наводе да су програмом обуке обухваћени и теоријски и практични садржаји из различитих области, као што су лидерство, војни прописи, војне топографија и стројеви, тактичка, ватрена и физичка обука, како би полазници стекли знања и вештине неопходне за обављање почетних подофицирских дужности.

Лидерски курс је први ниво каријерног усавршавања на путу до подофицирског чина, на који се упућују професионални војници који су се доказали својим радом и залагањем на војничким дужностима, наводи се у саопштењу и додаје да они који успешно заврше овај ниво, стичу право да похађају основни курс за подофицире.

По завршетку тог курса, они бивају унапређени у чин водника и постају подофицири Војске Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОД МОНСТРУОЗНОГ ЗЛОЧИНА ВАЖНИЈА АДРЕСА: Други пут одбијена потврда оптужнице за злодела у загребачком логору Ракитје