ИСТИНА ОТКРИВЕНА ПОСЛЕ 22 ГОДИНЕ: Ево како је породици Дивац Милутин Мркоњић помогао да усвоје ћерку (ФОТО)

Novosti online

06. 12. 2021. у 22:59

НА комеморацију Милутину Мркоњићу која је прошле недеље одржана у централном холу Дома Народне скупштине Владе Дивац се емотивним говором опростио од цењеног политичара, па открио и да им је баш он помогао да усвоје дете.

ИСТИНА ОТКРИВЕНА ПОСЛЕ 22 ГОДИНЕ: Ево како је породици Дивац Милутин Мркоњић помогао да усвоје ћерку (ФОТО)

Фото: Инстаграм

- Мрка и ја смо били на две супротне политичке стране, како ја нисам био део ниједне политичке странке, а он јесте. Наши ставови су се толико разликовали, не само разликовали, ја сам желео и радио све што је у мојој моћи да његова партија изгуби и оде са власти. Време и простор у коме смо живели изгледа као да смо били највећи непријатељи, а нисмо. Било смо пријатељи. Све друго смо имали заједничко, љубав према земљи, вредности и лојалност. Лажи људи ме не изненађују, али лојалност да. Мрка је био лојалан. И када је био на врху и на дну. Јако ретка судбина, али живот нас је све научио оно што је вредно је јако ретко. Моје сећање на њега се одувек односило на ту особину - казао је Дивац на комеморацији, а све време је тешко говорио јер су сузе лиле низ његово лице.

Фото: З.Ј.Мачак

Међутим, након ових речи дигли су се неки корисници Твитера који су се одмах запитали какве везе има Мрка са усвајањем деце.

- Да извините, какве везе је имао Мркоњић са усвајањем деце, то јест зашто је било потребно познавати Мрку, па усвојити дете, и шта раде они који не познају неког Мрку - написала је корисница друштвених мрежа.

Њено питање није остало без одговора, дала га је лично Снежана Дивац, супруга Владе и мајка усвојене Петре.

Фото: Инстаграм

- Није. Све смо тестове прошли. Све! Али нам нису дали из политичких разлога, јер је мој муж стао на страну студената и годинама имао последице због тога. И хвала Богу што захвалност никада нисмо очекивали. То у вама није добро за вас - рекла је она.

Брачни пар Дивац ове године прославио је 32. годишњицу брака, а Снежана је открила и како се осећала када је усвојила Петру.

- То није била хуманост, већ љубав. Увек сам гледала само једну ствар, а то је колико сам била срећна јер сам добила дете. Мислим да не постоји ништа лепше у мом животу него што ми се то догодило. Никада то нисам посматрала да сам ја некоме помогла, већ да сам ја та која је нешто тако лепо добила на дар. Безгранично сам захвална њеним биолошким родитељима који нису абортирали, већ су прошли кроз једну такву тешкоћу да дају дете на усвајање. То је права родитељска љубав, када не можете да се бринете о свом детету, али смогнете снаге да га дате некоме ко може.

Фото: Инстаграм

Осим Петре, Ана и Владе Дивац имају синове Луку и Матију, а сви заједно се одлично слажу.

- Они имају 23 године, ту се уопште не прави питање... Штавише, интересантно, у Америци смо путем пљувачке радили тест на генетику и испоставило се да је Петра чак и генетски повезана с нама. Видите, ништа није случајно, иако је то најмање важно у односу на љубав. Могу да разумем да многим људима то није јасно, али увек кажем, замислите да вам је дете замењено у породилишту, никада га не бисте дали. Јер, љубав је много јача од крвне везе.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)