ПОДРШКА ФАМИЛИЈИ СА ШЕСТОРО ДЕЦЕ: Испунили срца десеточлане породице Димитријевић из лесковачког села Велика Сејаница

Игор Митић

06. 12. 2021. у 20:30

РАЗМЕНА мноштва позитивне енергије и лепих осећања на улазу у скроман дом десеточлане породице Димитријевић у лесковачком селу Велика Сејаница. Домаћини су се радовали гостима и даровима које су им донели, а гости прилици да пруже помоћ онима којима је најпотребнија.

ПОДРШКА ФАМИЛИЈИ СА ШЕСТОРО ДЕЦЕ: Испунили срца десеточлане породице Димитријевић из лесковачког села Велика Сејаница

Фото: И. Митић

Пре непуних пет месеци Димитријевићи су постали богатији за три прелепе и напредне девојчице: Анђелију, Слободу и Владану. Њихови родитељи Мирјана(26) и Милош(34) су за пет година добили шесторо деце. Тројке су у њихов дом стигле после петогодишње Уне и трогодишњих близанаца Видоја и Вукана.

Без обзира на живот у више него скромним условима ови млади људи се не жале. Милош, који је сезонски радник, труди се да његова десеточлана породица има за најосновније потребе, а Мирјана, уз помоћ баке Светлане(60) и прабабе Браниславе(87), даноноћно брине да малишани буду сити, чисти и лепо васпитани.

Репортажа „Новости“ о овој породици била је инспирација за запослене у лесковачкој продавници компаније „ЈYСК“ када су одлучивали о томе коме ће уступити награду коју су освојили на унутаркомпанијском надметању поводом десетогодишњице њиховог рада у Србији. Осим што су добри радници ови млади људи су показали да имају велико срце, па награду освојену вредним и посвећеним радом нису задржали за себе већ су одлучили да усреће друге.

- Видели смо причу на насловној страни у новинама. Тако се родила идеја да новац који смо добили донирамо овој породици и да помогнемо колико је то у нашој моћи. Давањем чинимо добро дело, а овај живот лепшим и увек се трудимо да допринесемо када смо у могућности и када имамо прилику за то. Надам се да су поклони које смо донели једнако усрећили ову породицу као и нас – рекао је Марко Макић, менаџер продавнице ЈYСКа у Лесковцу – Даривањем мамимо осмехе на лице других, олакшавамо њихово свакодневно функционисање, а свет чинимо бољим местом. Управо зато су запослени у нашој компанији ангажовани кроз разне иницијативе којима помажу најугроженијима.

Фото: И. Митић

У дом Димитријевића стигли су дарови из богатог ЈYСКовог асортимана. Прекривачи, јоргани, јастуци, пешкири, крпе, галантерија за купатило, а за најмлађе оно што највише воле – слаткиши. Шест пакетића најавили су долазак Нове године. Уна, Видоје и Вукан све време их не испуштају из руку гледајући запослене у ЈYСКу како ките „јелку“. Окице су им сијале као светлећи цветићи на великом декоративном дрвету коју су гости намонтирали „очас посла“ шалећи се да им то у радњи иде много спорије.

То је вероватно и тачно. На лицима им је задовољство јер виде да оно што раде у овом дому препуном деце и те како има смисла. Са домаћинима осим осмеха деле и скромност. То им је, примећујемо, заједничка особина која их спаја и због које су сада још више уверени да су помоћ упутили на праву адресу. И регионални менаџер ЈYСКа Миодраг Здравковић је поносан на своје колеге.

Фото: И. Митић

- Ово само показује колико су они добри људи. То су вредности које ценимо и негујемо у нашој фирми и баш зато су и део нашег тима. Изузетно сам поносан на одлуку коју су донели – истакао је Здравковић.

Малена Уна већ предлаже мами да украсно дрво поставе на улазу у њихов дом. Да дочека и обрадује и тату Милоша када стигне са терена, а Мирјана готово да је остала без речи.

Фото: И. Митић

- Много нам значи. Стварно смо захвални на пажњи и помоћи која ће нам бити од велике користе и учиниће нам живот лепшим и лакшим. Ово је прелепо изненађење за све нас. Посебно ми је драго због деце којима је Нова година стигла мало раније – казала је ова жена и остала без гласа.

Очи су јој се напуниле сузама када је чула да је међу поклонима и ормар да може да смести гардеробу своје деце која им је у међувремену стигла као помоћ рођака и пријатеља. Приликом наше последње посете то им је био један од приротета што није промакло хуманим гостима.

Фото: И. Митић

Ову срећну породицу посетио је цео тим од седморо запослених у ЈYСКовој продавници у Лесковцу. Дружење са малишанима, како кажу, остаће им у дугом сећању. У њиховим рукама су се малене Анђелија, Слобода и Владана смејале, на кратко и плакале, а на крају - заспале.

Уна, Видоје и Вукан се, као и свака деца, помало стиде. Ипак, како време пролази постају слободнији и речитији. Сви су покушавали да задовоље њихову радозналост на различите теме, али и искрену благу нестрпљивост да гости оду како би могли да завире у своје пакетиће и да виде шта им је све то донео ЈYСКов Деда Мраз.

Фото: И. Митић

Породица Димитријевић живи у дотрајалој кући од блата старој више од шест деценија. Милош, као глава породице, је сам започео обнову њиховог дома, али не може ни да наслути када ће све што планира и што је неопходно привести крају. Због тога је им и оваква донација од великог значаја, јер ће им део скромних прихода остати за набавку грађевинског материјала, па ће на пролеће можда моћи да обнови и уреди још неку од дотрајалих соба.

На растанку махање и поздрави. Најлепши дечији пољупци „са шаке“ као да су испунили долину која нас окружује. Ношени тим осећањима гости су очас посла, по мрклом мраку, савладали стрм и блатњав пут који води до центра села. Дечицу су оставили да се спреме за спавање, а нама су јавили да је њима сан тешко долазио на очи. Будним су их држала прелепа осећања које само даривање може да пробуди у човеку. Зато су позвали и друге да помогну уколико то могу.

Фото: И. Митић

(Промо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)