НОВЕ МЕРЕ НА КиМ: Забрана кретања од поноћи до пет часова ујутру

Д.Зечевић

06. 12. 2021. у 14:48

НА Косову и Метохији данас су ступиле на снагу нове антиковид мере које је усвојила приштинска влада. Како се наводи на листи ових мера, све особе које улазе на територију КиМ морају поседовати потврду о потпуној вакцинацији, односно примљене две дозе вакцине, а ако је особа вакцинисана само једном дозом, биће јој потребан негативан РТ-Пи-си-ар тест или доказ да је прележала ковид-19.

НОВЕ МЕРЕ НА КиМ: Забрана кретања од поноћи до пет часова ујутру

Фото Архива

Истовремено, сви запослени у јавним и приватним установама, путници у јавном превозу, ученици и студенти, посетиоци тржних центара и угоститељских објеката мораће да имају доказ да су вакцинисани са две дозе вакцине или да су примили једну дозу вакцине, уз негативан пи-си-ар тест.

Како би била подстакнута вакцинација, мобилни тимови биће распоређени на аеродрому у Приштини и на копненим улазима на КиМ.

Ношење маске и даље је обавезно, а кретање је забрањено од поноћи до пет часова ујутро.

Угоститељски објекти могу да раде до 23 сата, а жива музика је забрањена после 21.30 сати.

И даље је забрањен рад ноћних клубова. Када је реч о образовању, основци и средњошколци похађаће наставу, док ће универзитети радити са 50 одсто капацитета, а студенти ће морати да имају доказ о вакцинацији или негативан тест да би ушли у школске објекте.

Иначе, од 3. јануара 2022. године све особе које улазе на КиМ морају имати доказ о потпуној вакцинацији.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)