Док се Јелена Ђоковић бори за очување природе, ево шта ради њена мајка

Новости онлине

05. 12. 2021. у 14:53

ВЕРА Ристић, мајка Јелене Ђоковић, већ годинама је на мети правих еколога и људи који се боре за очување природних добара Србије, због тога што је годинама уназад градила мини хидроелектране по нашој земљи.

Док се Јелена Ђоковић бори за очување природе, ево шта ради њена мајка

Фото: Профимедиа

У суботу су широм Србије одржани незаконити протести и блокаде под изговором да су у питању "еколошки" разлози, иако су сва окупљања подржали и искористили опозиоционари на челу са Драганом Ђиласом и Мариником Тепић.

У суботу су широм Србије одржани протести под изговором да су у питању "еколошки" разлози, иако су сва окупљања подржали и искористили опозиоционари на челу са Драганом Ђиласом и Мариником Тепић. Уље на ватру превареном народу долио је Новак Ђоковић својом подршком “еколошком” скупу, који је зет Вере Ристић која је власник фирме "Еко глобал" и борила се свим силима да бесправно изгради мини хидроелекртане и уништи српске реке и природу.

Фото: Принтсцреен

На рачун Јеленине мајке, па и ње саме, на друштвеним мрежама се константно води полемика о пословима Вере Ристић, који ни у најмању руку нису наклоњени екологији.

Мишљене грађана Србије масовно се огледа у коментарима које остављају Вериној ћерки, Јелени Ђоковић на друштвеним мрежама.

"Има код нас лепих врхова, само питај маму. Лицемерно је промовисати љубав, природу и здрав живот, а мама ти урнише све водотокове Србије", "Лицемерчине једне, мама ти уништи пола Србије мини хидроелектранама. Плаћајте порез!", " Је л' сте то кренули да видите у коју реку следећу да стрпате цев?", "Само дође мама Вера и сву природу лепо уништи #стопМХЕ", само су неки од коментара на друштвеним мрежама упућених Јелени Ђоковић.

Наиме, офшор предузеће “Еко-глобал”, регистровано је за пољопривредну производњу, у власништву Вере Ристић, која је имала само два запослена и била регистрована за обављање мешовите пољопривредне производње, а након само два месеца ова компаније је променила делатност у производњу електричне енергије.

Подсетимо, Јелена Ђоковић се први пут о пословању своје мајке огласила тек 2020. године и то путем Инстаграма, када јој је једна жена поставила питање "да ли ће се коначно огластити о мини хидроелектранама које гради њена мама".

Јелена је тада одговорила да је одговорна само за сопствене поступке, те да не може на друге људе да утиче својим примером. Међутим, она је наставила са промоцијама борбе за екологију, док је њена мама наставила са својим пословима и уништавањем исте.

Питање које се поставља, а што мучи и грађане Србије, јесте како је могуће да се неко чија се мајка годинама уназад бави изградњом мини хидроелектрана не разуме у ту материју, како је једном приликом и сама навела, а разуме се у Рио Тинто и очување екологије преко леђа народа наше земље?

(24Седам)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)