СТИГЛА НОВА ОДЛУКА ЗА ШКОЛЕ: Министар саопштио како ће ђаци похађати наставу од понедељка

Новости онлајн

03. 12. 2021. у 08:47

МИНИСТАРСТВО просвете сваке недеље четвртком прави пресек ситуације у школама и ово је већ трећа недеља са непосредним моделом наставе, а тако ће бити и следеће недеље, рекао је за РТС министар просвете Бранко Ружић.

СТИГЛА НОВА ОДЛУКА ЗА ШКОЛЕ: Министар саопштио како ће ђаци похађати наставу од понедељка

Фото: Схуттерстоцк

- Непуних хиљаду ученика је у овом тренутку заражено коронавирусом, што је 0,15 одсто, али то је статистика и важно је да едукацијом и радом и са ученицима и са наставницима промовишемо примену епидемолошких мера, али и подижемо свест о потреби да се са овом пошасти изборимо, а пут ка томе је вакцина, рекао је Бранко Ружић.

- Овај систем јесте виталан, али не може да буде изузет из опште популације и зато је битно да се све мере поштују. Нажалост, има случајева да родитељи шаљу болесну децу у школу, али то није велики број и на нама је да радимо на превенцији и едукацији - рекао је Ружић.

Реакција на непосредну наставу у школама је више него позитивна и није било протеста ни родитеља ни наставника, рекао је министар.

- Било је речи о ранијем термину распуста, а за све нас је на првом месту здравље ученика. Иницијална идеја је била да распуст отпочне две недеље раније да су остали лоши параметри, међутим, како бројке падају, а како је ситуација у школама добра, одлучили смо да радимо по календару који је и прописан. Ако дође до погоршања, примењиваћемо примерене мере - навео је Ружић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)