ПРЕСЕО ИМ ПАРИЗ И ПУТОВАЊЕ: Срби аутобусом кренули у Француску, мрзнули се и гладовали 15 сати!

Novosti online

02. 12. 2021. у 20:06

АГОНИЈУ дугу скоро 15 сати доживело је 40 путника који су из Београда кренули у Париз са приватним превозником "Фудекс".

ПРЕСЕО ИМ ПАРИЗ И ПУТОВАЊЕ: Срби аутобусом кренули у Француску, мрзнули се и гладовали 15 сати!

Фото: Принтскрин

Хаос је настао јер је један од возача заборавио возачку дозволу, због чега су се људи гладни смрзавали на граници...

- Тог дана кренули смо за Париз у 11.30 часова са Београдске аутобуске станице за међународни саобраћај. У аутобусу 40 душа, атмосфера лепа, позитивна. На граници гужва, чекамо дуго. Испунили смо услов и изашли из земље. Следећа је мађарска граница, и ту све почиње - започиње причу Марина М. Мислили су, каже, да пролазе без проблема, и уредно су изашли из аутобуса чекајући да им буду погледане путне исправе.

- Испред нашег аутобуса остајемо пет сати, а да нам нико ништа не говори. Два возача аутобуса су се расправљала са полицијом, један је седео за воланом. Излазили су из кућице, мењали новац, плаћали казну, забринуто се хватали за главу. Нама и даље - ни реч - описује дешавања Марина.

После дугог чекања, напокон су добили информацију да је један од возача заборавио дозволу.

- Надали смо се решењу проблема, новом возачу, аутобусу, али не! Ми смо блокирани напољу, у бус не можемо да узмемо нешто да поједемо, гладни смо и жедни, и све време се смрзавамо. Ни у тоалет не можемо! Саопштавају им да немају дозволу за прелазак границе и наставак путовања. - Рекоше нам још да аутобус није исправан и да нам зато не дају да прођемо, и да пробамо на Келебији. Ни тамо нисмо прошли јер је аутобус, кажу, неисправан. То смо сазнали у 20 часова. Разочарани смо кренули назад, а ту је било људи из Македоније и са југа Србије, који нису знали ни где ће провести ноћ. Све време су возачи ћутали!

На 170 километара од Београда аутобус је стао.

- Неисправан аутобус се стварно покварио. Опет изађосмо да би они нешто прочачкали. У Београд смо стигли у три сата после поноћи! Дакле, од 11.30 до 3 ујутру десило се мучење недужних људи.

Из "Фудекса" поручују да ће да се одуже напаћеним путницима због непријатности и ће одобрити гратис карте путницима, које могу користити за неко наредно путовање.

- Тачно је да је због грешке возача онемогућено да аутобус даље настави пут. Из Београда је послат други аутобус, у који су путници пребачени, и аутобус је без проблема стигао у Париз. Против возача је покренут дисциплински поступак и биће санкционисан.

БОНУС ВИДЕО - Исповест возача који је нашао двогодишње дете у аутобусу на линији 35Л на Лешћу

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)