ВУЧИЋЕВ ГОВОР НА КОМЕМОРАЦИЈИ: "Мрка је изазивао креативни земљотрес, имао је невероватну енергију и шарм"

Novosti online

02. 12. 2021. у 12:20

ДАНАС је у Скупштини Србије одржана комеморација поводом смрти народног посланика и почасног председника Социјалистичке партије Србије Милутина Мркоњића.

ВУЧИЋЕВ ГОВОР НА КОМЕМОРАЦИЈИ: Мрка је изазивао креативни земљотрес, имао је невероватну енергију и шарм

Фото: З. Ј. Мачак

Председник Вучић је нагласио да је Мркоњић био прави Србин, да је имао невероватну енергију и шарм. 

– Тешко је прочитати све оно што смо написали… Имао је невероватну енергију и шарм. Последњих годину дана сам добио више савета од њега него раније. Имао неограничену машту, снове, циљеве, волео мостове, градио их је. На себе прихватао кривицу где његова кривица није била. Увек је гурао ствари напред. Кад неко каже прави Београђанин, ја бих рекао прави Србин. Када је био на другој страни, није био непријатељ. Када је волео, волео је бескрајно. Није имао потребу да истиче да је био посебан, а био је. И кад није био министар подржавао је сваку градњу.

– Нису његове функције биле важне, он је био много важнији од места које је заузимао. Као директор ЦИП-а окупио би све директоре. Оно што је код мене изазивало дивљење, и то је време непоновљиво, у смислу снаге и енергије човека. То је било ужасно тешко време, завршила се агресија. Нико ни тада није поштовао знање и труд. Мрка је то радио без пара. Како је он њих приволео. Да им каже радите и градите без пара, и они људи раде по шест месеци – говорио је Вучић.

- Био је човек са великим бројем пријатеља и то пријатеља који су га ценили. Мрка је освојио читав живот. Затресао га освајајући га заувек. Ја знам да он није отишао и да је овде са нама и чујем глас како каже "сине, само гурај, само гурај".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)