КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ВАЖЕ ОД 20 ЧАСОВА: Није донета мера о проширеној употреби

Новости онлајн

01. 12. 2021. у 16:35

КОВИД пропуснице имају веома значајан ефекат када је у питању подстицање младих на имунизацију, рекла је др Дарија Кисић Тепавчевић после седнице Кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса. Није донесена мера о проширеној употреби ковид пропусница, прецизирала је она.

КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ВАЖЕ ОД 20 ЧАСОВА: Није донета мера о проширеној употреби

Фото: Танјуг/С:А

Подсетимо, медији су јуче спекулисали да ће медицински део тражити да се продужи важење ковид пропусница у угоститељским објектима од 18 сати, али да се уведе и у остале затворене просторе, као што су установе културе.

- Када је у питњау школски распуст, нема промена, он је од 31. 12 до 24. 01, рекла је докторка Дарија Кисић Тепавчевић.

- Када је у питању омикрон сој корона вируса уводе се мере за путнике из јужноафричких земаља.

Путници из Јужне Африке и земаља Малави, Боцвана, Намибија, Зимбабве ће бити подвргнути мерама, одлучио је Кризни штаб. На самом аеродорму ће бити рађен пцр тест. Ако су негативни биће 14 дана у карантину, са обавезом да седмог дана ураде још један пцр тест.

- Сагледали смо нови сој и донета је одлука да се одређене мере примене за Јужну Африку, Малави, Боцвану, Лесото, Намибију. Сви путници који долазе из ових земаља мораће на аеророму да раде ПЦР тест, ако су негативни морају да буду 14 дана у карантину са обавезом да после 7 дана ураде још један ПЦР тест, а ако су позитивни биће пребачени у одговарајућу ковид амбулату - рекла је након одржане седнице Кризног штаба у Палати Србија министарка Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је поновила апел да се сви вакцинишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)