"ЧУЈЕМ ДЕЦУ КОЈА ВРИШТЕ КАДА ЗАСПИМ": Путник из Прешева описао како је побегао из аутобуса смрти у Бугарској

Новости онлајн

01. 12. 2021. у 07:58

ЉУЉЗИМ Сулејмани, држављанин Србије који је недавно повређен у тешкој саобраћајној несрећи у Бугарској, у којој је живот изгубило најмање 46 особа, стигао је јуче у Србију у пратњи нашег амбасадора у Бугарској Жељка Јовића и наставља лечење у Здравственом центру Врање.

ЧУЈЕМ ДЕЦУ КОЈА ВРИШТЕ КАДА ЗАСПИМ: Путник из Прешева описао како је побегао из аутобуса смрти у Бугарској

Фото: Принтсцреен/

Директор Здравственог центра Врање др Саша Ђорђевић изјавио је да је пацијент смештен на одељење хирургије у новом хируршком блоку.

- Љуљзим Сулејмани је у добром општем стању, под лекарским надзором. Очекује се отпуст кући на даљи опоравак и кућно лечење - рекао је др Ђорђевић.

Сулејмани, који је из Прешева, присетио се страшног тренутка када се запалио аутобус превозника из Северне Македоније којим је с вереницом путовао у Истанбул.

- Не могу да спавам, јер кад заспим, чујем како деца вриште, како људи вичу и гуше се од дима - каже Сулејмани и присећа се како је узео чекић и разбио прозор, пао кроз прозор на земљу, па кренуо да зове вереницу. Дозивао је вереницу, она је убрзо искочила кроз разбијен прозор и пала поред њега, повредила је колена, а онда је искочило још петоро путника. Пожар је букнуо и врло брзо се раширио.

- Аутобус је ударио у банкину, чуо се удар и одмах је кренула ватра и дим се врло брзо проширио - наводи Љуљзим.

Он се захваљује медицинском особљу Здравственог центра Врање, у коме, како каже, има све што је потребно и сви брину о њему. Речи захвалности упућује и амбасадору Жељку Јовићу. Према његовим речима, амбасадор га је два пута посетио и "много је добар човек".

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)