ПРЕМИНУЛА НАКОН ОТКАЗА У ФАБРИЦИ: Трагедија бивше раднице компаније "Вали"

Б. П. - В. М.

29. 11. 2021. у 22:30

МАРИЈА Стакић (43), мајка троје деце, која је након 15 година радног стажа недавно проглашена за технолошки вишак и добила отказ у погону италијанске фирме "Вали" у Лозници, умрла је од последица можданог удара, изазваног високим крвним притиском.

ПРЕМИНУЛА НАКОН ОТКАЗА У ФАБРИЦИ: Трагедија бивше раднице компаније Вали

Фото Приватна архива

- Отказ је мојој супрузи веома тешко пао, много је због тога патила, поготово што су њу и њене колеге који су отпуштени као технолошки вишак без икаквог основа прогласили за нераднике. Моја супруга била је вредна и савесна на послу, иако су услови рада веома тешки. Није могла да издржи неправду која је задесила, увече је легла на починак и више се није пробудила, а да ли је отказ допринео њеној смрти, то ништа неће променити - каже Дејан Стакић, који је данас сахранио супругу Марију, на сеоском гробљу у Липничком Шору.

У синдикату "Слога" послодавца сматрају одговорним за њену смрт и додају да њој нико из фирме није веровао да има здравствених проблема.

У погонима за производњу чарапа и доњег веша фирме "Вали" укупно је 138 радника проглашено технолошким вишком - 77 у Ваљеву и 61 у Лозници.

Руководство "Валија" верује да више неће бити отпуштања, која су, истичу, уследила због негативних кретања на тржишту Русије и пандемије.

- Критеријуми за формирање листе вишка запослених направљени су у складу са законом, на основу објективног параметра - шестомесечног радног учинка - каже Радомир Вукајловић, заменик директора "Валија". - Изузети су сви који не могу да буду проглашени за технолошки вишак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)