БОРИЛИ СМО СЕ ДАНОНОЋНО, АЛИ НИСМО УСПЕЛИ: Огласио се директор болнице у којој је преминуо Милутин Мркоњић

Новости онлине

27. 11. 2021. у 23:07

МИЛУТИН Мркоњић, почасни председник СПС и бивши министар, преминуо је данас у Институту за кардиоваскуларне болести у Београду.

БОРИЛИ СМО СЕ ДАНОНОЋНО, АЛИ НИСМО УСПЕЛИ: Огласио се директор болнице у којој је преминуо Милутин Мркоњић

Фото: Н. Скендерија/Танјуг/Ненад Милошевић

Директор те болнице је рекао да су цео Инситут за кардиоваскуларне болести, сви лекари и он лично дали све од себе да спасу живот Милутину Мркоњићу.

- Борили смо се сви даноноћно можда и више него што би се борили у набољим свестским и европским клиникама. Нажалост, нисмо успели да се изборимо - рекао је Бојић.

Он је додао да је стање Мркоњића још од прошлог четвртка било веома тешко.

- Не само срце, њему су, нажалост, последњих дана отказали и јетра и бубрези. Сви наши лекари и особље дали су надљудски напор, али, нажалост, нисмо успели - рекао нам је Бојић.

Милутин Мркоњић је рођен у Београду, 23. маја 1942. године, а дипломирао је 1971. године на Грађевинском факултету у Београду.

По завршетку факултета радио је у Бироу за студије и пројектовање железница, а од 1974. године био је руководилац Сектора за пројектовање. Године 1977. запослио се у Центру за истраживање и пројектовање, а његовим спајањем са Саобраћајним институтом постаје његов директор.

Такође је био потпредседник Народне скупштине Републике Србије од 8. маја 2007. године. Након што је председник Скупштине Томислав Николић поднео оставку, Мркоњић је преузео председавање седницама Скупштине као најстарији од потпредседника, до избора новог председника Оливера Дулића 23. маја 2007. Пред Мркоњићем је Влада Републике Србије положила заклетву 15. маја 2007. године.

У Влади која је формирана након избора у мају 2012. године, Милутин Мркоњић је обављао функцију министра саобраћаја до реконструкције која је завршена 2. септембра 2013. године. На том месту га је заменио страначки колега Александар Антић.

Супруга Милутина Мрке Мркоњића је Драгана Даша Мркоњић, која је годинама радила као адвокат, а касније и као судија. Њих двоје су били у браку више од 30 година.

Од 2012. године је био у вези са познатом певачицом Аном Бекутом.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића